Rådhusparken i Horsens og Veronikas Have

Vil du gerne have en lille pause i det fri, er Rådhusparken ved Horsens Rådhus bestemt et besøg værd. Rådhusparken er en grøn oase i midtbyen, hvor du både kan være aktiv og slappe af.

Snup et hvil i parkens behagelige siddemøbler, der kan drejes, alt efter hvad du gerne vil kigge på, mens du er der, eller brug parkens fitness redskaber til at komme i form. Du kan også f.eks. tage et spil bordtennis, du kan spille bordfodbold og alm. fodbold eller slå dig løs på boldburets basketballbane. Bliver du tørstig, mens du er i Rådhusparken, er der opstillet en vandfontæne som frit kan benyttes.

Vil du udfordre dig selv endnu mere, kan vi anbefale, at du besøger skaterbanen på Rådhustorvet, der ligger på den modsatte side af rådhuset. Skaterbanen kan bruges til både skateboards, BMX, løbehjul og rulleskøjter. I forbindelse med skaterbanen finder du også parkour faciliteter og en sjippestation.

Veronikas Have – en oplevelseshave i Horsens midtby

I forlængelse af Rådhusparken, mellem rådhuset og Ove Jensens Allé, ligger Veronikas Have. Den 400 m2 store have blev anlagt i 1991 som en oplevelseshave for blinde og handicappede.

Veronikas Have er indrammet af klippede bøgehække med inspiration fra labyrinter. Inderst består Veronikas Have af 5 forskellige bede, som hver har et tema. Hvert bed indeholder planter, der har en særlig duft, en særlig overflade, specielle frugter m.m.

I Veronikas Have kan du nyde fire kunstværker af Erik Graeser. Skulpturerne er lavet i bronze og granit og de er hver et udtryk for et afsnit af jordens biologiske historie. Læs om skulpturerne i guiden ’Skulptur og streetart i Horsens’>

Haven er tegnet af landskabsarkitekt Erik Hørning, og den er navngivet efter et gammelt sagn fra Horsens om pigen Veronika, som i klosteret havde sans for at plante og så.

Ud mod Ove Jensens Allé, tæt ved Veronikas Have og boldburet i Rådhusparken, er der opstillet offentlige toiletter, som er gratis at benytte. Der er desuden toiletter i bytorvHorsens ca. 100 meter væk, som kan benyttes af centrets gæster i butikkernes åbningstid.

Parkering ved Rådhusparken og Veronikas Have

Der er en stor, kommunal parkeringsplads foran Rådhusparken, som kan benyttes mod betaling. Få rutevejledning til parkeringspladsen ved Horsens Rådhuspark her>

Del denne side

Opdateret af:

VisitHorsens info@visithorsens.dk
 

Kontakt

Adresse

Ove Jensens Alle 28
8700 Horsens

Fakta

  • Faciliteter

    • Parkeringsplads for busser
    • Hund er tilladt
    • Aktivitetsmuligheder for børn

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.8474899264
Latitude : 55.8591465