På tur med vildheste og moselandskab

Foto: Hanne Nielsen

Har du set de vilde heste, der græsser ved Nørrestrand? Ellers kan du parkere bilen, hvor Nordre Strandvej møder Højbovej på nordsiden af Nørrestrand og gå ind på stierne i indhegningen. Her går vildheste og skotsk højlandskvæg frit rundt på et større naturområde.

Vildheste og moselandskab

Parker bilen, hvor Nordre Strandvej møder Højbovej på nordsiden af Nørrestrand og gå ind på stierne i indhegningen. Her går vildheste og skotsk højlandskvæg frit rundt på et større naturområde. Du må færdes frit i området, men kom ikke for tæt på hestene af hensyn til sikkerhed. Herfra har du en glimrende udsigt over Nørrestrand og nordsiden af Horsens by.

Vandretur i moselandskabet

Kør nu den korte tur til det nærliggende Hotel Opus og parker bilen. Lige nord for Opus, hvor Egebjergvej krydser Store Hansted Å, løber en lille sti ind mod vest. Følg stien langs åen gennem moseområdet Horsens Enge. Fortsæt med at følge åen gennem Løvhøj Skov til Skanderborgvej. På den anden side af vejen kan du fortsat følge åen gennem Bygholm Enge.

Dette område, der kaldes de fire enge, er et større naturområde med særpræget landskab. Her er der flere fugletårne og masser af hævede trampestier gennem moselandskabet. Flere steder sørger lange broer for, at du kommer tørskoet gennem vådområdet. Det er et spændende, men for mange ukendt naturudflugtsmål med et rigt dyreliv.

Kør gennem nerven i Bakkelandet

Ruterne er ikke skiltede, men du kan følge dem via VisitHorsens' digitale kort. Lidt uden for Lund møder du Naturstien Horsens-Silkeborg. Følg den gamle jernbanesti tilbage til Skanderborgvej gennem Horsens Golfklubs flotte golfbaner.
Slut dagen af med et udsøgt måltid på Restaurant Opus, inden turen går hjem.

De fire enge

Vest for vildtreservatet Nørrestrand ligger et område præget af mose, eng og vådområder. Langs med Store Hansted Å løber fire engområder Horsens-, Hansted-, Egebjerg- og Bygholm Enge, som tilsammen udgør et spændende naturudflugtsmål med et rigt fugle- og planteliv. Siden 1700-tallet...

Nørrestrand

Med sin unikke placering nær centrum i en større dansk by er Nørrestrand et smukt og lettilgængeligt vildt- og naturreservat. Her venter store naturoplevelser, et rigt dyreliv, fine stier og en 13 kilometer lang cykel- og vandrerute, der slår benene væk under dig.

Naturstien Horsens-Silkeborg

Oplev smuk natur og spændende kulturhistorie på en af Danmarks bedste vandre- og cykelruter. Gå, cykl eller rid på den historiske Bryrupbane gennem det kuperede Bakkelandet og Søhøjlandet mellem Horsens og Silkeborg. På turen passerer du blandt andet Den Genfundne Bro.

Horsens Golfklub

Horsens Golfklub vil gerne byde både erfarne og nye spillere hjerteligt velkommen til den grønneste natur- og golfoplevelse, du kan ønske dig. Klubbens udfordrende 18-hullers bane er beliggende i et utroligt smukt, let kuperet landskab, med mange synlige flotte søer og vandløb.  Banen er...

Hotel Opus Horsens

Uanset om man er her som gæst til en konference, har en enkelt overnatning på vejen rundt i landet, eller om man er her en hel weekend – væk fra hverdagen, glæder vi os til at forkæle vores gæster. Vi elsker når vores gæster bestiller en drink i baren, nyder vores lobby, slapper af i vores...