Den smukke by Tunø

Tag på skattejagt på Tunø

Tag morgenfærgen til Tunø. Husk rundstykker til sejlturen. Overfarten i sig selv er en oplevelse, da du kan være heldig at spotte både marsvin og sæler.


Man er også altid velkommen på "broen" – altså færgens styrhus – hvor du kan få en god snak med færgens kaptajn.
 

Familie følger skattekort på skattejagt

Husk vandresko og kikkert - nu skal vi på skattejagt!

Når du ankommer til den smukke ø, må du ikke snyde dig selv for den fantastiske naturoplevelse, det er at gå øen rundt. Snup gerne et skattekort på færgen eller udskriv hjemmefra fra visitodder.dk. Det kan øge motivationen for både børn og barnlige sjæle, at der hvert sted er noget at se frem til.

Gåturen kommer omkring hyggelige tanger, høje skrænter, vilde blomster og et rigt dyreliv – og selvfølgelig en utrolig udsigt! Undervejs kan du bryde turen lidt op med besøg på nogle rigtig fine badestrande.
 

Turen rundt om øen er 8,3 km, og ved ankomst til Tunø by, anbefaler vi en god frokost Mejeriet Tunø, der har en hel fantastisk udsigt fra terrassen.

Kystlandet: familie går på skattejagt i Tunø

Turen rundt om øen er 8,3 km, og ved ankomst til Tunø by, anbefaler vi en god frokost ved Mejeriet Tunø, der har en hel fantastisk udsigt fra terrassen.

Efter frokosten serverer Galleri Eggertart en fantastisk iskaffe i den hyggelige lille have. Aflever det udfyldte skattekort hos købmanden, der kvitterer for den seje indsats med en flot og gratis medalje. Her kan du også fylde rygsækken op med proviant som is, slik og kolde drikkevarer.

På havnen venter en skøn legeplads, hvor de trætte voksne kan tage et velfortjent hvil i hængekøjerne, mens børnene leger på de mange redskaber. Der er også mulighed for at fange krabber – OG lave krabbevæddeløb – inden turen går tilbage til fastlandet sidst på eftermiddagen. Overnatning er selvfølgelig også en mulighed.

Kystlandet: Legeplads på Tunø og havn

Et godt tip er at købe nogle af øens friske grøntsager med hjem til aftensmaden.

Eller sus ind forbi Mosters Ishus, når I ankommer til Hou. Her tilbyder de lette anretninger fra det lille køkken, så man ikke behøver bekymre sig om madlavningen efter sådan en skøn dag.

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.