Tag på skattejagt på Tunø

Foto: Dennis Plougmann

Tag morgenfærgen til Tunø. Husk rundstykker til sejlturen. Overfarten i sig selv er en oplevelse, da du kan være heldig at spotte både marsvin og sæler.


Man er også altid velkommen på "broen" – altså færgens styrhus – hvor du kan få en god snak med færgens kaptajn.
 

Foto: Dennis Plougmann

Husk vandresko og kikkert - nu skal vi på skattejagt!

Når du ankommer til den smukke ø, må du ikke snyde dig selv for den fantastiske naturoplevelse, det er at gå øen rundt. Snup gerne et skattekort på færgen eller udskriv hjemmefra fra visitodder.dk. Det kan øge motivationen for både børn og barnlige sjæle, at der hvert sted er noget at se frem til.

Gåturen kommer omkring hyggelige tanger, høje skrænter, vilde blomster og et rigt dyreliv – og selvfølgelig en utrolig udsigt! Undervejs kan du bryde turen lidt op med besøg på nogle rigtig fine badestrande.
 

Turen rundt om øen er 8,3 km, og ved ankomst til Tunø by, anbefaler vi en god frokost Mejeriet Tunø, der har en hel fantastisk udsigt fra terrassen.

Turen rundt om øen er 8,3 km, og ved ankomst til Tunø by, anbefaler vi en god frokost ved Mejeriet Tunø, der har en hel fantastisk udsigt fra terrassen.

Efter frokosten serverer Galleri Eggertart en fantastisk iskaffe i den hyggelige lille have. Aflever det udfyldte skattekort hos købmanden, der kvitterer for den seje indsats med en flot og gratis medalje. Her kan du også fylde rygsækken op med proviant som is, slik og kolde drikkevarer.

På havnen venter en skøn legeplads, hvor de trætte voksne kan tage et velfortjent hvil i hængekøjerne, mens børnene leger på de mange redskaber. Der er også mulighed for at fange krabber – OG lave krabbevæddeløb – inden turen går tilbage til fastlandet sidst på eftermiddagen. Overnatning er selvfølgelig også en mulighed.

Et godt tip er at købe nogle af øens friske grøntsager med hjem til aftensmaden.

Eller sus ind forbi Mosters Ishus, når I ankommer til Hou. Her tilbyder de lette anretninger fra det lille køkken, så man ikke behøver bekymre sig om madlavningen efter sådan en skøn dag.

Det her skal altså besøges når du er på Tunø

Tunø

Ø-Getaway - fra Hou til Tunø på under en time En times sejlads fra Hou ligger Tunø, der indbyder til et aktivt friluftsliv. Vejret er ofte bedre end andre steder i landet p.g.a. øens placering, derfor vokser her bl.a. morbærtræer og figenbuske. Øens eneste by, Tunø by er en typisk land...

Mejeriet Tunø

Oplev den unikke østemning i de smukkeste rammer på Mejeriet Tunø. På dette skønne badehotel i hjertet af den charmerende ferieø Tunø kan du komme helt ned i gear i første parket til stranden.

Skattejagten Tunø Rundt

8,3 km er ingen sag for en skattejæger som dig! Tag hele familien med på eventyr rundt om Tunø. Måske der venter jer flere overraskelser? Hvem ved.

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.