site logo
Udsigt fra Sukkertoppen en sen aften

Her er Danmarks smukkeste udsigt

Den er god nok. Sukkertoppen er en af Danmarks smukkeste udsigter. Det er det perfekte sted at hælde en lun kop kaffe op eller poppe en god flaske vin. 

Sukkertoppen hører ikke til de mest kendte udsigtspunkter – ej heller er det blandt de højeste – men udsigten er svær at matche.

På optagelse ved Sukkertoppen

Begynd i hyggelige Voervadsbro og besøg den charmerende restaurant Det Lille Røgeri. I deres lille butik med røgvarer kan du hente en picnickurv med lækre fiskespecialiteter. Husk at bestille på forhånd.

Lige i nærheden har den nye vandrerute Gudenåstien Voervadsbro-Emborg sin begyndelse.

Som navnet antyder, følger ruten Gudenåen i idylliske omgivelser. Efter et par kilometer begynder opstigningen til Sukkertoppen, et af Danmarks bjerge og landets måske flotteste udsigt. Toppen ligger i 108 meters højde og giver en fantastisk udsigt over Mossø, Salten Langsø, de dybe skove i Søhøjlandet og bakkerne ved Himmelbjerget.

Hele vejen rundt har du udsigt til naturen, og du vil blive imponeret over mængden af skov i det kuperede område nord for Horsens.

Fra Sukkertoppen fortsætter turen nu gennem skov ned til Klostermølle – et historisk udflugtsmål, der egner sig perfekt til en picnic. Her kan du nyde din medbragte frokost. Der er et madpakkehus samt adskillige borde/bænkesæt i flot natur, hvor du kan spise til lyden af den rislende Gudenå. Her kan du også lægge til, hvis du kommer sejlende i kano.

Åbn i Google Maps
Adresse

Sukkertoppen

Horsens

Koordinater

Længdegrad : 9.676894

Breddegrad : 56.038418

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Forslag til andre ture

Nyd sommerlandet fra den tohjulede
Odder cykelferie er fedt
Udforsk Brædstrups natur og byliv
Tre kvinder på shopping i Brædstrup
På eventyr i Sondrups dybe skove og høje bakker
Udsigt over Horsens Fjord fra Sondrup Bakker
Sejl i kano på det smukkeste stykke af Gudenåen
Far og søn trækker båden mod vandet