Kanoer på Gudenåen

Sejl på det smukkeste (og sikreste) stykke af Gudenåen

Foto: Gert Skærlund

Kano på Gudenåen er en aktiv og klimavenlig ferieform, som alle kan være med på. Du driver med strømmen gennem uforstyrret natur og får samtidig rørt musklerne en smule. Det betyder tid til hinanden og ro i sjælen – og det får en kæmpe anbefaling herfra. 

På kanotur

En kanotur behøver ikke at være en stor, kompliceret affære. Det kan sagtens gøres som en hurtig udflugt og med børn, selv hvis du ikke er det store friluftsmenneske. En perfekt distance for småbørnsfamilier på dagstur for eksempel fra Tørring til Åstedbro. Det tager omkring 4-4,5 time at padle distancen. Med lidt større børn ombord, kan du måske tage strækningen Tørring-Gudenåcamping Brædstrup på 6-6,5 timer.


I år er der ekstraordinært indsat en gratis bus i Hedensted Kommune, som kan samle dig op på din slutdestination og køre dig tilbage til Tørring.

Guide til kano på Gudenåen

Foto: Søren E Alwan

Camp Aastedbro Bed & Breakfast

Lige ned til Gudenåen ligger denne hyggelige oase som et oplagt valg til overnatning på kanoturen på Danmarks eneste flod. Den gamle kro er indrettet med hyggelige dobbeltværelser og charmerende hyggekroge. I baghaven ligger også en teltplads.

Tørring Camping

Tørring Camping ligger i hjertet af Jylland, midt i byen, men samtidig også midt i skøn natur med Gudenåen løbende langs pladsen. I de idylliske omgivelser ved Danmarks eneste flod kan du overnatte i campingvogn, hytter, luksustelt eller shelter.