parret går rundt om søen i Boller Slotspark

På skovtur med picnic

Udforsk den flotte natur og de mange skove i naturområdet Boller og Bjerrelide på sydsiden af Horsens Fjord. Kig forbi det hyggelige gamle slot i Boller og nyd jeres picnic i skoven.

Se den smukke have nær Boller Slot

Kom godt fra start

Start med et besøg hos GranBar i hjertet af Horsens og tapas 'to go' til picnickurven – eller et af Kystlandets mange andre spisesteder, der leverer takeaway, og støt de lokale spisesteder.

Med kurven i hånden hopper du nu i bilen og kører en tur til Boller Slot på sydsiden af Horsens Fjord. Gå en tur i den flotte slotshave, og beundr den 1000 år gamle eg. Se samtidig, om du kan spotte skildpadderne i søen i den asiatisk inspirerede have.

Gå en tur i den gamle Boller Nederskov, der ligger lige op ad slottet. I skoven kan du komme ned til fjorden og nyde udsigten fra molen.

Tilbage ved slottet kan du nyde din medbragte frokost ved et af de mange bord/bænkesæt i de skønne omgivelser, inden turen går videre.
 

Egetræer i Boller Nederskov ved Horsens filmet nedefra
Par står ved Boller-egen ved Boller Slot

Purhøj er et af Danmarks højeste punkter og fra toppen i 121 meters højde har du en imponerende udsigt.

Udsigt til Horsens i solnedgang fra bakken Purhøj

Udforsk Klokkedal og Purhøjs natur

Ganske tæt på Boller Slot ligger et af lokalområdets flotteste naturområder. Den aflange skov Klokkedal følger en å gennem en smeltevandsdal. En større sti går langs åen i bunden af dalen med høje skrænter på begge sider. Tag bilen til Klokkedal, eller gå de godt og vel 500 meter derhen. Selvom du er ganske tæt på bygrænsen, vil du virkelig føle dig langt ude i naturen, når du oplever den omkranse dig fra alle sider.

Gå turen gennem Klokkedal og tilbage igen inden du kører videre til udsigtspunktet Purhøj, der ligger et par kilometer væk. Purhøj er et af Danmarks højeste punkter og fra toppen i 121 meters højde har du en imponerende udsigt. På en dag med god sigtbarhed kan du tilmed se helt til Aarhus og Æbelø.

Purhøj er en gammel gravhøj, og der knytter sig adskillige myter og sagn til området. Den karakteristiske krans af træer ved toppen kan ses fra nær og fjern og kan formentlig genkendes af de fleste horsensianere.

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Forslag til andre ture

Tag på opdagelse i det lokale spisekammer
Familie plukker jordbær ved Holtgaard
Tag på skovtur på mountainbike
En dejlig picnic i skoven
Tag fantasien med i en skov af eventyr
Trolden ved Eventyrskoven vogter over sin bro
På eventyr i Sondrups dybe skove og høje bakker
Udsigt over Horsens Fjord fra Sondrup Bakker