På skovtur med picnic

Foto: Dennis Plougmann

Udforsk den flotte natur og de mange skove i naturområdet Boller og Bjerrelide på sydsiden af Horsens Fjord. Kig forbi det hyggelige gamle slot i Boller og nyd jeres picnic i skoven.

Kom godt fra start

Start med et besøg hos GranBar i hjertet af Horsens og tapas 'to go' til picnickurven – eller et af Kystlandets mange andre spisesteder, der leverer takeaway, og støt de lokale spisesteder.

Med kurven i hånden hopper du nu i bilen og kører en tur til Boller Slot på sydsiden af Horsens Fjord. Gå en tur i den flotte slotshave, og beundr den 1000 år gamle eg. Se samtidig, om du kan spotte skildpadderne i søen i den asiatisk inspirerede have.

Gå en tur i den gamle Boller Nederskov, der ligger lige op ad slottet. I skoven kan du komme ned til fjorden og nyde udsigten fra molen.

Tilbage ved slottet kan du nyde din medbragte frokost ved et af de mange bord/bænkesæt i de skønne omgivelser, inden turen går videre.
 

Purhøj er et af Danmarks højeste punkter og fra toppen i 121 meters højde har du en imponerende udsigt.

Udforsk Klokkedal og Purhøjs natur

Ganske tæt på Boller Slot ligger et af lokalområdets flotteste naturområder. Den aflange skov Klokkedal følger en å gennem en smeltevandsdal. En større sti går langs åen i bunden af dalen med høje skrænter på begge sider. Tag bilen til Klokkedal, eller gå de godt og vel 500 meter derhen. Selvom du er ganske tæt på bygrænsen, vil du virkelig føle dig langt ude i naturen, når du oplever den omkranse dig fra alle sider.

Gå turen gennem Klokkedal og tilbage igen inden du kører videre til udsigtspunktet Purhøj, der ligger et par kilometer væk. Purhøj er et af Danmarks højeste punkter og fra toppen i 121 meters højde har du en imponerende udsigt. På en dag med god sigtbarhed kan du tilmed se helt til Aarhus og Æbelø.

Purhøj er en gammel gravhøj, og der knytter sig adskillige myter og sagn til området. Den karakteristiske krans af træer ved toppen kan ses fra nær og fjern og kan formentlig genkendes af de fleste horsensianere.

Boller Slotspark og Blomsterhave

Et besøg i Boller Slotspark byder på smuk natur og udflugter under åben himmel. Her kan du mærke historiens vingesus og se et af Danmarks ældste træer, den cirka 1000 år gamle hule Eg.

Purhøj udsigtspunkt

Purhøj er en af Danmarks største bakker med et karakteristisk udseende og en kreds af bøgetræer på toppen, som kan ses på lang afstand. Toppen ligger 121 meter over havets overflade, og på toppen er en glimrende udsigt over Horsens by og Horsens Fjord. På en dag med god sigtbarhed er de...

Klokkedal

I området Boller og Bjerrelide ligger en række skønne naturområder. Her ligger adskillige skove og bakker i det karakteristiske landskab i den sydøstlige udkant af Horsens. En af perlerne i området er Klokkedal, der ligger klemt ind mellem Boller Nederskov, Boller Overskov og Rold Skov. Kl...

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.