Oplev byens dramatiske prisvindende Fængselsmuseum

Foto: impulsFILM

Hvis du endnu ikke har besøgt Europas største fængselsmuseum, så er det bare med at komme af sted. Det er en autentisk, voldsom og fascinerende oplevelse at gå rundt i det tidligere Horsens Statsfængsel mellem de gamle celler.

Det autentiske museum

Museet er som en tidslomme, hvor ikke meget har ændret sig, siden de sidste fanger forlod fængslet i 2006 – hvis man altså ser bort fra de mange digitale værktøjer, der flot fortæller de tankevækkende fortællinger om menneskeskæbner og livet bag tremmer.
 

Carl August Lorentzen - "Flugtkongen"

Se flugtkongen Carl August Lorentzens utrolige 18 meter lange flugttunnel, oplev torturredskaber i den nye udstilling "Underverdenen" i den mørke fangekælder, og lær om fængslets rolle under Anden Verdenskrig.
Derefter kan du drikke en kop kaffe eller spise en lækker frokost hos Spisehuset 8F. FÆNGSLETs spisehus har et udvalg af frokostretter, du kan nyde i den stemningsfulde gårdhave.

Spisehuset 8F

Spisehuset 8F er et uhøjtideligt og hyggeligt spisested med fokus på fødevarer af høj kvalitet, god service og lækre frokostretter. Med sin unikke placering på FÆNGSLET i Horsens er det oplagt at besøge cafeen i forbindelse med et besøg på fængselsmuseet eller når du vil nyde en frokost i ...

Fængselsmuseet

På Fængselsmuseet i det gamle Horsens Statsfængsel kan du opleve, hvordan det var at være både indsat og ansat i fængselsvæsnet gennem tiden. Museet har vundet priser for sin spændende og engagerende måde at formidle viden og fakta på - et besøg værd for folk i alle aldre!

Naturen rundt om FÆNGSLET

I Fængselsparken kan du gå en tur rundt på den nyanlagte panoramasti ’Tusindmeterstien’, og som navnet antyder, er den præcis 1000 meter lang. Stien går hele vejen rundt om FÆNGSLET.

På bygningens bagside har du en flot udsigt til Nørrestrand, Stensballe, Hansted og Egebjerg. Nyd en stille stund i parken, mens børnene leger på Den Store Flugt, en ny legeplads med fængselstema.

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.