Spektakulære gavlmalerier

Foto: Maerk Byen

Omkring Horsens Centrum finder du et væld af gavlmalerier og spændende kunstværker, der sætter et farverigt præg på byen. Du har formentlig set nogle af dem, når du har bevæget dig rundt i byen, men der er utvivlsomt også skjulte skatte, der er gået din næse forbi.

Horsens Kunstmuseum

Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Med Horsens Kunstmuseums guide til skulpturer og street art i hånden kan du begive dig ud i byen og opleve de mange mure, som dygtige kunstnere har malet. Og tag dig god tid til at beskue de mange skulpturer, der er udført af de mest kendte og anerkendte danske kunstnere.

Denne sommer har Horsens Kommune gjort det ekstra nemt for dig og udgivet et tip-top opdateret Street Art Map, som du kan downloade eller finde som handy folder på VisitHorsens' brochurereoler rundt omkring i byen fra starten af juli. 

Husk også at nå omkring havnefronten, hvor den smukke nye skulptur "Wanna Be Mermaid" af Maria Rubinke står.

Efter en gåtur byen rundt anbefaler vi et besøg på Kunstmuseet, der specialiserer sig i moderne dansk samtidskunst. Her er en hel sal dedikeret til vores lokale kunstner Michael Kvium.

Dagen slutter med en kop kaffe eller et økologisk måltid hos Gordons Gæstebud, Kunstmuseets nye café, hvorfra du har fin udsigt til Lunden.
 

Gordons Gæstebud

Nyd din frokost på Gordons Gæstebud på Horsens Kunstmuseum. Med udsigt ud over parken serverer caféen økologisk mad med lokale råvarer af høj kvalitet.

Horsens Kunstmuseum

Med en imponerende samling af moderne dansk kunst af de største samtidskunstnere vil du utvivlsomt få en stor oplevelse på Horsens Kunstmuseum – uanset om du elsker kunst, eller hvis kunstens verden er ny for dig.

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.