Vidunderlig vandretur ved vandet

Foto: Chaline Engelhardt

Kyststien er en gudesmuk og dejligt varieret vandrerute mellem de to stemningsfulde havnebyer Snaptun og Juelsminde. Du oplever dybe skove, brede sandstrande, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker, inden du når frem til drønhyggelige Juelsminde.

Dybe skove, brede sandstrande og idylliske landsbyer

Du oplever dybe skove, brede sandstrande, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker, inden du når frem til drønhyggelige Juelsminde. Det er en vandretur på 22 km gennem østjysk landskab, der viser sig fra sin bedste side.

En af landets mest varierede vandreruter. Besku de smukke herregårde, gå mellem de betagende gule rapsmarker og forcer de kuperede skovstier. Turen skorter heller ikke på brede sandstrande, så langt øjet rækker.

Kyststien Snaptun-Juelsminde

Foto: Melissa Villumsen

Vi anbefaler, at du tager turen i ét hug, hvis vejret og formen er til det, men du kan også let dele den op i etaper. Du finder gode parkeringsmuligheder ved Naturcenter Tønballe, Pøt Strandby, As Vig, Kirkholm, Palsgaard og i Bugten.

Er du til en kortere rundtur fra Snaptun? Så anbefaler vi en 2,5 km. rundtur fra Snaptun Havn, hvor du begynder med at følge Kyststien syd for havnen. Her kommer du også forbi et udsigtstårn i trætop med betagende havudsigt, derefter gennem Tønballegård til Skovfitness og tilbage til Snaptun havn.

Shelterplads Tønballe Skov

Shelterpladsen Tønballe Skov I skoven ved Tønballe Naturcenter ligger shelterpladsen med 3 shelters á 8 pers. Shelters har trægulve hævet over jordniveau, græstag og sider udført i douglas rundtømmer. De 3 shelters omkranser en hyggelig bålplads med bænke. Adgang til toiletter og va...

Snaptun Lystbådehavn

Perfekt placeret ved indsejlingen til Horsens Fjord ligger denne skønne marina i hyggelige omgivelser. Ved det lille færge- og fiskerleje vil du opleve en charmerende maritim stemning og gode rammer for sejlerferien.

Slut eventuren af med en fiskeanretning og et køligt glas hvidvin i havnebyen Juelsminde. Du har helt klart også fortjent en isvaffel!

Juelsminde Naturlegepark

Juelsminde Naturlegepark er ikke bare en legeplads – det er et kæmpestort mekka for spil og leg. Her kan du rutsje ned ad et bjerg, spille på multiban...

Havnens Café & Isbar

Vi tør godt love, at Havnens Café & Isbar er blandt Danmarks bedste ishuse. Med et kæmpe udvalg af lækker is og en uovertruffen placering på havnekaje...

Juelsminde Havn og Marina

Lystbådehavnen i Juelsminde er blandt de bedste og mest stemningsfulde i Danmark. Så snart solen er fremme, summer havnen af liv og hyggelig atmosfære...