Sejl i kano på det smukkeste stykke af Gudenåen

Foto: VisitHorsens

Lige i Horsens' baghave ligger Gudenåen og snor sig smukt gennem landskabet. Og faktisk siges området i den nordlige del af kommunen at være det smukkeste stykke på den 160 kilometer lange strækning.

I kano på Gudenåen

Du kan sagtens få en rigtig fin tur i kano på bare en dag og uden nogen særlige friluftskompetencer. Fyldt med mindeværdige oplevelser og nærhed.

Lej en kano på forhånd hos Elite Camp Vestbirk og tag turen til Vestbirk. Tag en afstikker til fods til Den Genfundne Bro, en af Danmarks mest populære naturattraktioner, eller tag en dukkert i badesøen Naldal Sø, som du finder lige ved campingpladsen. 

Kanoudlejning hos Elite Camp Vestbirk

Oplev Gudenåen helt tæt på i en kano. Midt i det naturskønne område med Gudenåens vand på tre sider ligger Elite Camp Vestbirk. Her kan du leje en kano og tage på opdagelse på det smukkeste stykke af Gudenåen. Elite Camp Vestbirk tilbyder dagsture på Gudenåen i kano fra 16/6-31/12. ...

Outdoor Connection

Kunne du tænke dig at opleve den smukke natur ved Gudenåen og Søhøjlandet eller Horsens Fjord? Eller har du mod på at lære at sejle kano eller kajak? Outdoor Connection tilbyder guidede ture og kurser med kompetent vejledning, hvor du kan blive et med naturen.

Vi sejler (videre) opad åen

Padl nu med strømmen mod nord gennem smukt, kuperet og skovklædt terræn til Klostermølle ved indsejlingen til Mossø. Strækningen er cirka 13 kilometer, hvilket er perfekt til en dagsrejse i kano. Ved Klostermølle, hvor der også er teltplads for kanofarende, kan du beskue de flotte gamle bygninger eller nyde medbragt mad ved et af de opstillede borde. 
Selv for begyndere er dette stykke af Gudenåen let at sejle. Virksomheden Outdoor Connection tilbyder kurser i kanosejlads ved Emborg Bro og lærer dig de nødvendige teknikker, når du begiver dig ud i kanoen.

Den Genfundne Bro

I idylliske omgivelser i Bakkelandet nær Horsens og Brædstrup ligger en unik turistattraktion med en utrolig historie. Den smukke bro over Gudenåen, der lå gemt og (næsten) glemt i en menneskealder, er i dag et af landets mest populære udflugtsmål – og det med god grund.

Klostermølle

Denne skønne seværdighed kombinerer smuk natur med spændende kulturhistorie. Det gamle benediktinerkloster og papirfabrik er i dag et yndet udflugtsmål, der egner sig storslået til picnic. Her er der gamle fredede bygninger, en lille udstilling og et udkigstårn med udsigt over Jyllands stø...

I kano på Gudenåen

Foto: Søren E Alwan