Far og søn trækker båden mod vandet

Sejl i kano på det smukkeste stykke af Gudenåen

Lige i Horsens' baghave ligger Gudenåen og snor sig smukt gennem landskabet. Og faktisk siges området i den nordlige del af kommunen at være det smukkeste stykke på den 160 kilometer lange strækning.

I kano på Gudenåen

Du kan sagtens få en rigtig fin tur i kano på bare en dag og uden nogen særlige friluftskompetencer. Fyldt med mindeværdige oplevelser og nærhed.

Lej en kano på forhånd hos Elite Camp Vestbirk og tag turen til Vestbirk. Tag en afstikker til fods til Den Genfundne Bro, en af Danmarks mest populære naturattraktioner, eller tag en dukkert i badesøen Naldal Sø, som du finder lige ved campingpladsen. 

Vi sejler (videre) opad åen

Padl nu med strømmen mod nord gennem smukt, kuperet og skovklædt terræn til Klostermølle ved indsejlingen til Mossø. Strækningen er cirka 13 kilometer, hvilket er perfekt til en dagsrejse i kano. Ved Klostermølle, hvor der også er teltplads for kanofarende, kan du beskue de flotte gamle bygninger eller nyde medbragt mad ved et af de opstillede borde. 
Selv for begyndere er dette stykke af Gudenåen let at sejle. Virksomheden Outdoor Connection tilbyder kurser i kanosejlads ved Emborg Bro og lærer dig de nødvendige teknikker, når du begiver dig ud i kanoen.

Familie sejler i i kano på Gudenåen

I kano på Gudenåen

Forslag til andre ture

Sydhavsstemning på Saksild Strand
Kvinde på paddleboard ved Saksild Strand
Sov under åben himmel ved Hølken Strand
Morgenen er ekstra smuk når man er på telttur
Gåtur på kyststien fra Hou til Hølken
En solskinsdag ved Odder Strand Camping
Kør en tur på en af Danmarks bedste og mest børnevenlige cykelruter
Historisk jernbanestrækning er nu en natursti og velegnet til en hyggelig gå- og cykeltur.