Forår ved Elverdam i Bjerre Skov

Tag på hyggelig tur i Bjerre

Højt hævet over resten af landskabet og i hjertet af Bjerre Herred syd for Horsens Fjord ligger Bjerre Skov. Af skovens 282 hektar er Søholt mose på 11 hektar udpeget til naturskov, og den del af skoven har været urørt siden 1998.

Mountainbike i Bjerre Skov er en frisk og sjov aktivitet.

På tur i Bjerre Skov

Bjerre Skov er kendt for sin fantastiske MTB-rute, men i dag venter en anden naturoplevelse. En vandrerute på to kilometer gennem naturskoven løber fra parkeringspladsen ved Bjerre Skovvej og følger bækken til Elverdam. Derefter går turen langs dæmningerne, hvor du syd for Elverdam har god udsigt over naturskoven, forbi selvforyngende bøgebevoksning og på vejen nord igen forbi et lille stykke skov, som har stået urørt i mange år.

Bjerre Mølle og Arrest!

Besøg smukke Bjerre Mølle, der altid er åben for besøgende. Bjerre Mølle er en ottekantet hollandsk vindmølle, hvis træskelet er tækket med røde teglsten. Møllen er den eneste bevarede teglhængte mølle i Danmark. Tag også forbi Bjerre Arrest – et arrest- og tinghus fra 1846. De sidste fanger forlod arresten i 1956, hvorefter forsvaret havde bygningen til 1980-81.

Forslag til andre ture

Tag på tur i Bygholm Parks smukke natur
Udsigt over Bygholm Sø og Åbjergskoven i Horsens
Endagstur til Kurparken og Stouby Strand ved Vejle Fjord
Kurvejene ved Hotel Vejlefjord er smuk.
Udforsk Brædstrups natur og byliv
Tre kvinder på shopping i Brædstrup
Gåtur på kyststien fra Hou til Hølken
En solskinsdag ved Odder Strand Camping