Udsigt over Horsens Fjord fra Søvind

Cykl rundt om Horsens Fjord og udforsk dens små øer

Er du frisk på øhop i Horsens Fjord? Start cykelturen i Horsens og cykl nord om fjorden. Undervejs cykler du gennem varieret landskab med god udsigt til fjordens rolige vand.

Op på cyklen og nord om fjorden

Først kommer du forbi havnen, Langelinie og ad Husoddestien til Husodde Strand. Husoddestien langs kysten i Horsens byder på en fantastisk udsigt over fjorden og en dejlig børnevenlig cykelsti. Husodde Strand er en favoritudflugt for de lokale. Det har i høj grad noget at gøre med minigolfbanen hos Horsens City Camping og overfloden af virkelig dejlig sommerstemning.  

Husoddestien
Horsens City Camping set fra luften

Du skal dernæst videre til det storslåede, skovklædte og kuperede naturområde ved Sondrup Bakker. Her på nordsiden af fjorden kører du primært på stier og grusveje, så turen er velegnet for børnefamilier. Vær opmærksom på, at de mange bakker betyder smukke udsigter, men også hårdt arbejde for ben og krop.

Alrø

Kør nu mod syd og over dæmningen til øen Alrø. Idylliske Alrø er kendt for sine spisesteder, kæmpe tarteletter og ægte Morten Korch-stemning. Her bør du gøre holdt for en stor madoplevelse med udsigt over fjorden. Du kan for eksempel spise i en gammel grisestald, nyde danske klassikere på traktørstedet eller prøve de landskendte kæmpetarteletter hos Café Alrø

Hjarnø

Fra Alrø går turen nu videre til naboøen Hjarnø via den lille cykelfærge, der sejler i sommerperioden. Den er populær for tiden, så husk at booke en plads! Udforsk Hjarnø og mærk den skønne ø-stemning. Der er masser af spor efter vikinger på Hjarnø, og så sent som i 2018 fandt amatørarkæologer en anseelig guldskat fra jernalderen. 

Snaptun

Tag derefter med Hjarnøfærgen videre til fastlandet og havnebyen Snaptun på sydsiden af fjorden. Her kan du nyde en is, inden turen går tilbage mod Horsens.

Syd om fjorden

Men tag da lige forbi Boller Slot på tilbagevejen og gå en tur i slotsparken. Resten af turen går gennem Boller Skov og via Planetstien ind til Horsens by. Der er i virkeligheden mange flere besøgsværdige ting langs sydsiden af fjorden, men du kan ikke nå det hele! Glud Museum er eksempelvis et must for børnefamilier, og naturområdet Borre Knob er en overset perle - selv blandt de lokale. 

Horsens

Efter sådan en køretur fejler appetitten sikkert ikke noget. Nær slutningen på Planetstien kan du holde ind hos Restaurant Flammen og gå ombord i deres buffet som afslutning på en lang dag i sadlen. 

Forslag til andre ture

Dyk ned i arbejderbyens historie
To mænd betjener motor i maskinhallen hos Danmarks Industrimuseum i Horsens
Tag på historisk vandretur i Odder
Odder by set fra luften
Tag på hyggelig tur i Bjerre
Forår ved Elverdam i Bjerre Skov
Oplev byens dramatiske prisvindende Fængselsmuseum
Her er FÆNGSLET set forfra