To hjul på Kulturringen

Foto: VisitJuelsminde

Er du til en længere cykeltur gennem smukt og varieret landskab af bølgende bakker, hav, skov, ø-hop og kulturoplevelser? Så skal du følge den skiltede cykelrute Kulturringen denne sommer.

På tur i Kulturringen 

Juelsminde-halvøen og med en afstikker til Hjarnø kan du få en skiltet rundtur på i alt 77 km eller dele den op i to. Lad hjulene rulle, mens landskabet glider forbi eller hold flere stop undervejs. Færgen til Hjarnø afgår fra Snaptun med hyppige afgange, og det tager kun 5 minutter. Du kan endda overnatte på campingpladser på Hjarnø og ved Rosenvold.


Cykelguidebogen Kulturringen – Kultur på cykel i Østjylland findes på dansk og engelsk. Den anbefaler og fortæller om de forskellige etaper og attraktioner på ruten, såsom museer, lokale gårdbutikker, servicefaciliteter og smukke naturområder. Etapekort i bogen guider dig på vej.

Cykelruter

Find bog og ruterne 21 og 22 her: https://kulturringen.dk/download-22-delruter
 

Kulturringen Rosenvold - Hjarnø

Kulturringen Rute 22 Rosenvold - Hjarnø er 45,8 kilometer lang. Denne tur byder på en afstikker til det smukke Vejle Fjord, flere gallerier, skønne gamle møller, en nedlagt arrest samt et frilandsmuseum i Glud. Du kan også prøve kræfter med én af de stejleste stigninger i Danmark, nemlig A...

Kulturringen Hjarnø – Rosenvold

Kulturringen Rute 21 Hjarnø - Rosenvold er 31 km. Ruten starter med rundtur på Hjarnø. Tag færgen fra Snaptun eller cykelfærgen fra Alrø. Både på Hjarnø og på fastlandet byder turen på smuk natur, landskab med store vidder og mange steder med skøn udsigt over vandet. På fastlandet kommer d...