Når smuk skov møder hav

Gå på opdagelse i natur og fortidsminder ved Vejle Fjord

Det tager kun en dag at komme omkring både strand, skov, borgruiner, fossiler og røverhistorier. Ja, for i området omkring Vejlefjord Hotel finder du nemlig det hele.

Først Rosenvold Strand

Start dagen med strandsand mellem tæerne ved charmerende Rosenvold Strand, som er lidt af en overset perle. Find proviant til det videre togt og køb dagens første is hos Rosenvold Strand Camping, som også har drønsøde klappegeder.
 

Den gule rute er den smukkeste, og her kommer du også forbi borgruinen Stagsevold, hvor der måske har boet ægte pirater!

Mor og barn går på Stenhøj Strand.

Så Stakrode Skov

Hop ind i bilen eller op på cyklen og sæt kurs mod Staksrode Skov. I denne kuperede naturskov finder du Danmarks mest dramatiske kyststrækning med høje skrænter, væltede træer, urørt og sjælden natur. Den gule rute er den smukkeste, og her kommer du også forbi borgruinen Stagsevold, hvor der måske har boet ægte pirater!

Til sidst Stenhøj Strand

Ud for Staksrode Skov ligger Stenhøj Strand - et godt sted at finde fossiler eller spotte marsvin langs kysten. Rund dagen af med bålristning af skumfiduser og snobrød ved Staksrode Skov shelterplads, der ikke kun er hyggelig, omgivet af natur og har en godt udstyret bålplads. Den har også en af kystens bedste udsigter.

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Forslag til andre ture

Endagstur til Kurparken og Stouby Strand ved Vejle Fjord
Kurvejene ved Hotel Vejlefjord er smuk.
Historisk dagstur syd for Horsens Fjord
Smilende baby nyder traktormuseet
Tag på opdagelse i det lokale spisekammer
Familie plukker jordbær ved Holtgaard