Gå på opdagelse i natur og fortidsminder ved Vejle Fjord

Foto: VisitHorsens

Det tager kun en dag at komme omkring både strand, skov, borgruiner, fossiler og røverhistorier. Ja, for i området omkring Vejlefjord Hotel finder du nemlig det hele.

Først Rosenvold Strand

Start dagen med strandsand mellem tæerne ved charmerende Rosenvold Strand, som er lidt af en overset perle. Find proviant til det videre togt og køb dagens første is hos Rosenvold Strand Camping, som også har drønsøde klappegeder.
 

Den gule rute er den smukkeste, og her kommer du også forbi borgruinen Stagsevold, hvor der måske har boet ægte pirater!

Så Stakrode Skov

Hop ind i bilen eller op på cyklen og sæt kurs mod Staksrode Skov. I denne kuperede naturskov finder du Danmarks mest dramatiske kyststrækning med høje skrænter, væltede træer, urørt og sjælden natur. Den gule rute er den smukkeste, og her kommer du også forbi borgruinen Stagsevold, hvor der måske har boet ægte pirater!

Rosenvold Strand

Rosenvold Strand ligger på nordsiden af Vejle Fjord ved siden af Rosenvold Lystbådehavn og Rosenvold Camping. Stranden har et stort opholdsareal med græs, der giver mulighed for boldspil og mange andre aktiviteter. Offentlig handikap, dame og herre toiletter ved parkeringsplads ved havn...

Rosenvold Strand Camping

Campingplads beliggende i et smukt naturområde lige ned til Vejle Fjord. Her får du ro og frisk luft, mens du er omgivet af havn, strand, skov og slot.

Staksrode Skov Shelter

Shelterplads på Juelsmindehalvøen ud til Vejle Fjord med plads til 6-8 personer. Pladsen ligger på toppen af kystskrænten med enestående udsigt over vandet.  Pladsen er indrettet med en shelter og bålplads med grill.  Der må sankes træ til bålpladsen i skovbunden, men vil du være sikker p...

Til sidst Stenhøj Strand

Ud for Staksrode Skov ligger Stenhøj Strand - et godt sted at finde fossiler eller spotte marsvin langs kysten. Rund dagen af med bålristning af skumfiduser og snobrød ved Staksrode Skov shelterplads, der ikke kun er hyggelig, omgivet af natur og har en godt udstyret bålplads. Den har også en af kystens bedste udsigter.

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.