Gå på opdagelse i Kystlandets friske spisekammer

Foto: Dennis Plougmann

Vidste du, at Kystlandet har et fødevarekort, hvor du hurtigt får et overblik over områdets mange lokale fødevareproducenter og gårdbutikker?

Tap din egen friske mælk her

Foto: Dennis Plougmann

Ta' en tur rundt og saml' ind til aftensmaden

Vis børnene, hvor mælken egentlig kommer fra på Vejlskovgaard. Kør en omvej igennem Aakær på vej mod Holtgaard, hvor du fornemmer Odders lange landbrugshistorie, inden du plukker aftenens dessert i de store jordbærmarker.
Oplev den ægte slagterstemning, og vælg kød til grillen hos Hou Mesterslagter eller slagteriet på Fru Møllers Mølleri. Hos Fru Møller kan du også hente lækkert brød og tapenade til at fuldende bordet.
 

Andet godt til ganen

Er du vild med oste, bør du også kigge forbi Øko Ged & Grønt i smukke Sondrup. På vej derfra kan du kigge ind hos Lone Landmand og Søren Sørøver ved Brandbygegaard. Her laver de bl.a. egen gin og vodka af hjemmedyrkede råvarer. Ja, vores friske spisekammer er på samme tid lækkert og indbydende.

Øko Ged og Grønt

Økologi er i højsædet hos det lille økologiske familielandbrug, Øko Ged & Grønt,  som ligger smukt i Sondrup Bakker. På gården er der 140 malkegeder og lige så mange unggeder. Alt mælk fra gederne forvandles til skønne oste i vores lille mejeri. Her laver vi den lækre gedegouda med og u...

Hou Mesterslagter

Fra sekundet du træder indenfor hos Hou Mesterslagter, står tiden stille, og du føler dig hensat til de gode gamle dage, dengang slagteren var et naturligt samlingspunkt. Uanset om du har lyst til en bøf på panden, gris over grillen, hjemmelavet pålæg til smørrebrødet, en ægte slagterbu...

Fru Møllers Mølleri

Et besøg hos Fru Møller er en helstøbt oplevelse. Kom forbi og se gårdens dyr helt tæt på, tag en pause og træk vejret dybt ned i maven. Gå ombord i gårdbutikkens og restaurantens specialiteter og fantastiske råvarer. Det er ægte jord til bord.

Udforsk: Fødevarekortet

Foto: VisitHorsens

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.