Droneskud af den smukke natur ved Uldum

Familietur til Uldum Kær

I Uldum Kær ligger et stort mose- og kærareal ved Gudenåen. Naturen er enestående, og området gemmer på en spændende kulturhistorie.

Uldum Mølle er et malende møllemuseum, hvor man stadig maler økologisk mel som i gamle dage.

Hvad kan jeg opleve i Uldum Kær?

I Uldum Kær ligger et stort mose- og kærareal ved Gudenåen. Naturen er enestående, og området gemmer på en spændende kulturhistorie. Start ved Uldum Mølle Museum. I møllen kan du se den kulturhistoriske udstilling over det nærliggende kærområdet Uldum Kær, der gennemløbes af Gudenåen. En del af udstillingen fortæller om et moselig fra jernalderen omkring 100 år f.v.t., som blev fundet i Uldum Kær i 1877 og fik navnet Uldumpigen. Efter besøg og proviantering i møllebutikken er det tid til klassisk dansk mad hos Uldum Kro.

Nu går turen til kæret! Tørvegravning under 1. og 2. Verdenskrig har skabt rige muligheder for plante-, fiske- og fugleliv. Der er flere fugletårne i området. Kærret gennemstrømmes af Gudenåen og rummer dyre-og plantearter, som er sjældne og truede. I Uldum Kær lever fx spidssnudet frø, stor vandsalamander, visse flagermusarter og sjældne og fredede plantearter – herunder majgøgeurt og engblomme. Ved den centrale parkeringsplads finder du fugletårn, toiletter, shelter og bålplads.

Podcast

Lyt til Gudenåen podcast nr. #2 om Uldum Kær: https://oplevgudenaa.dk/podcast
 

Forslag til andre ture

Vandretur med historiske perler
Smuk sommerdag ved Odder Å
Gåtur på kyststien fra Hou til Hølken
En solskinsdag ved Odder Strand Camping
Tag på historisk vandretur i Odder
Odder by set fra luften
Cykelrute med lidt af det hele
Smuk udsigt fra udsigtshøjene ved Trustrup