Dreng_blade

Efterårsferie i Kystlandet

Foto: Scott Webb

Efterårsferie rimer på familiehygge, sjove aktiviteter og udflugter i naturen. Tag for eksempel på skattejagt, hold halloween på FÆNGSLET eller besøg Endelave, der netop er blevet kåret til Årets Ø. Bliv inspireret til begivenheder og events i Horsens, Odder og Hedensted i uge 42.

Tag på skattejagt

Med vores tre skattejagter er der rig mulighed for at opleve Odder, Juelsminde eller Tunø på en sjov måde. Hele familien aktiveres, når I bevæger jer rundt og svarer på spørgsmål, som gør jer klogere på omgivelserne. Og der venter naturligvis en medalje ved turens afslutning. Kan I nå at samle dem alle, inden ferien er forbi?

Skattejagten Tunø Rundt

8,3 km er ingen sag for en skattejæger som dig! Tag hele familien med på eventyr rundt om Tunø. Måske der venter jer flere overraskelser? Hvem ved.

Skattejagten i Odder

Følg skattekortet på den 4 kilometer lange rute rundt i Odder. Til slut venter kisten med en gratis speciallavet medalje til børnene som bevis på bedriften.

Skattejagten i Juelsminde

Den nyeste skattejagt (og medalje) til samlingen! Nu kan du gå Juelsminde rundt, opleve alt det gode og opdage nye steder i Danmarks måske dejligste havneby.

Juelsminde Naturlegepark er et legemekka uden lige

Foto: David Jervidal

Meget mere end et museumsbesøg

Der er skruet op for de kreative aktiviteter på museerne i Kystlandet. Deltag blandt andet i monstermaske-workshop, prøv kræfter med bondefitness eller lav din egen mulepose.

(U)hygge på FÆNGSLET

Aktiv og kreativ på Glud Museum

Lærende lege på Industrimuseet

Motordrøm på traktormuseet

Flere dejlige familieoplevelser

Efterårsferie på Langelinie

Tag på familietur til Langelinie i Horsens. Her kan I bygge foderbræt og vinterhi til havens dyr eller tage på guidet strandsafari.

Minigolf in the Dark

Tør I dyste i minigolf i mørke blandt pyntede græskar og spøgelser? Så skal I tage til Horsens City Camping i uge 41 og 42.

Tag med guiden på opdagelse

Hvorfor gå alene, når du kan følge en guide? Her er tre bud på guidede ture i efterårsferien, som løfter en allerede god oplevelse til et nyt niveau. 

Opdagelsestur à la Naturpatruljen

Tag på tur med naturvejleder og museumsformidler - i bedste naturpatrulje-stil! Lad børnene begejstres for dyr og historier i naturen på denne 3 km tur, der afsluttes med en varm kop kakao.

Guidet tur ved Den Genfundne Bro

Tænk sig, i 85 år lå den gamle jernbanebro begravet, glemt af mange. Hør den vilde historie, nyd efterårsfarverne ved Gudenåen og bliv betaget af den imponerende ingeniørkunst fra 1899.

På jagt efter kunst i Horsens' gader

Smuk og udfordrende kunst pibler frem fra byens hemmelige kroge. Hent en gratis guide til byens skulpturer, gavlmalerier og street art hos Horsens Kunstmuseum.

Brug de lokale råvarer til efterårsferiens hygge

Foto: Dennis Plougmann

Efterårsfarver på øerne

Sænk skuldrene og tag på opdagelse i det østjyske øhav! Øerne i Kystlandet har hver sin helt særlige ø-charme, så nu skal du bare vælge, hvor du starter. Tag på traktortur med vikingehistorier på Hjarnø og oplev de vilde kaniner på årets ø Endelave. Gå Tunø rundt med et skattekort i hånden, eller udforsk Alrø, hvor Morten Korch fik inspiration til sit forfatterskab. 

Vandreruten Kaninoen

Vikingeøen Hjarnø

Idyl på Alrø

Gå Tunø rundt

Tag på opdagelse i det østjyske øhav

Foto: VisitHorsens

Løvfald i naturen

Tag børnene med i skoven for at se farverne falme.
Husk at samle de smukkeste kastanjer, blade og mos.

Staksrode Skov

Nær Juelsminde og langs Vejle Fjord ligger en af Danmarks smukkeste skove. I den kuperede naturskov finder du Østjyllands mest dramatiske kyststrækning med høje skrænter ned mod Stenhøj Strand. Her er smuk udsigt fra spændende vandreruter, historiske attraktioner og gode muligheder for at ...

Hansted Skov

Hansted skov er ualmindeligt spændende. Her findes stejle bakker, dybe kløfter med et åløb i bunden, en sø med en sluse og en fisketrappe, fisk i søen og svaner, ænder og blishøns på søens blanke vand. For slet ikke at tale om fredskoven med de store gamle træer og kæmpehøjene. Jo, der er ...

Sondrup Bakker

Oplev det usædvanligt naturskønne og afvekslende landskab ved Sondrup Plantage på nordsiden af Horsens Fjord. Det kuperede skovklædte terræn indbyder til vandreture i den dybe fredfulde natur.

Der er også hyggeligt indenfor

Lægger vejret mere op til familieoplevelser indenfor? Her får du et par stærke bud, der er helt kolde over for vejr og vind.

Aqua Forum

Horsens’ badeland indbyder til timevis af leg, velvære, motion og svømning for alle. Med de mange bassiner og forskellige aktiviteter er Aqua Forum det perfekte valg for enhver vandhund.

Kuglen & Keglen Together

Er du i humør til spil og leg, så er Kuglen & Keglen stedet for dig. Her kan du prøve kræfter med et væld af sjove aktiviteter både ude og inde. Tag familien eller vennerne med til en dag fyldt med konkurrence, adrenalin, smil og glæde i Østjyllands hyggeligste aktivitetscenter.

Børneaktiviteter på biblioteket

Skattejagt på Horsens Kunstmuseum

Synk ned i Biografsædet

Oplev møllen helt tæt på

Mest for voksne .....

Hotel Vejlefjord - Wellness

Hotel Vejlefjord byder på forkælelse for krop og sjæl. Her finder du et kæmpe udvalg af termiske bade, bassiner, saunaer, dampbade og skønne spabehandlinger, der utvivlsomt vil give dig en stemningsfuld og sanselig oplevelse. Tag kæresten eller vennerne med til en dag i afslapningens tegn.

Museumskort: 4 museer på 7 dage

Oplev hele 4 museer i Horsens med én billet: Museumskortet giver dig adgang til FÆNGSLET, Danmarks Industrimuseum, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum i 7 dage.

Stensballegaard Golfklub

Stensballegaard Golfklub elsker gæster, og vil med stor glæde byde dig velkommen i oasen ved Horsens Fjord. Her kan du komme en tur rundt på den smukke 9 hullers Pay & Play bane for kun 150 kr. pr. mand. Efterfølgende kan du nyde udsigten og lidt lækkert fra restauranten. Banen er åb...

Horsens Golfklub

Horsens Golfklub vil gerne byde både erfarne og nye spillere hjerteligt velkommen til den grønneste natur- og golfoplevelse, du kan ønske dig. Klubbens udfordrende 18-hullers bane er beliggende i et utroligt smukt, let kuperet landskab, med mange synlige flotte søer og vandløb.  Banen er...

Odder Golfklub

Odder Golfklub ligger skønt ved Åkjær skove, anlagt ved gamle gravhøje af den kendte golfbanearkitekt Frederik Dreyer. Her kan du som ny spiller prøve at spille golf på Par-3 banen, låne udstyr og afslutte med en burger i caféen.

Find de bedste begivenheder i Kystlandet i perioden 9.-18. oktober 2020

Foto: Kampe Foto