To mænd betjener motor i maskinhallen hos Danmarks Industrimuseum i Horsens

Dyk ned i arbejderbyens historie

Det er blevet tid til at få styr på byens industrihistorie og få en masse nye 'fun facts' samlet sammen til sommerens selskabsmiddage. Du skal på Danmarks Industrimuseum, skal du. Det er ikke engang kedeligt – og det vil dine børn eller børnebørn med garanti heller ikke synes.

Industrimuseet i Horsens

Start med at opleve de gamle dampmaskiner og forbrændingsmotorer for fulde drøn. Når rundviseren sætter de store maskiner i gang, er det svært ikke at blive begejstret. Kig forbi udstillingen om de store industrivirksomheder, der satte deres præg på byen og Danmark. Hvor meget ved du om store lokale virksomheder som Hede Nielsen og Arena? Og hvor godt kender du i det hele taget byens historie?  

Autentiske arbejderboliger

Gå en tur i arbejderboligerne og oplev på en meget konkret måde, hvordan livet i Danmark udviklede sig i takt med industrialiseringen. Fra de trange kår i 1880'erne til teenageværelset i 1990'erne (detaljegraden og autenticiteten er virkelig til at føle på). Sidstnævnte vil for mange millenials vække stærke minder.
Der er meget at se, og maverne rumler. Der er kaffe og kage i Café Gaslight

 

Danmarks Industrimuseum

Puch Maxiens historie

Gør et kæmpe holdt i et af museets nyeste skud på stammen: Børnenes Knallertværksted. Her er der arbejdsborde i børnehøjde, værktøjskasser, børnekedeldragter og et autentisk værkstedsudtryk fra en svunden tid. Nogen har skilt den grønne Puch Maxi fra 1973 ad, og nu kan museet ikke finde ud af at samle den igen. De har akut brug for hjælp fra nysgerrige børn!
Industrimuseet kan børnene også prøve kræfter med ægte samlebåndsarbejde og dyste om at være hurtigst til at samle kuglelejer. Det er ægte børn-på-museum-sjovt.

Mad på Dollys

Efter en dag på det store museum er appetitten sikkert god. Så kig forbi det nærliggende spisested Dollys på havnen og nyd deres legendariske stegte flæsk.

Forslag til andre ture

Spektakulære gavlmalerier
Det smukke blomsterbillede i Horsens
Familietur til Uldum Kær
Droneskud af den smukke natur ved Uldum
Tag på tur i Bygholm Parks smukke natur
Udsigt over Bygholm Sø og Åbjergskoven i Horsens
På tur med vildheste og moselandskab
Vildheste ved Nørrestrand i Horsens