Historisk dagstur syd for Horsens Fjord

Foto: VisitHorsens.dk

Hvad siger du til en udflugt, hvor historien bliver vakt til live? Få rørt benene og se en lille del af området syd for Horsens Fjord – helt perfekt til at genkalde fortidens minder.

Danmarks Ferguson museum

Foto: Danmarks Ferguson Museum

Viva la landbrugsrevolution

Forestil dig revolutionen i landbruget, da traktoren blev introduceret. Så har du måske svaret på, hvorfor Ferguson-traktoren for mange emmer af 'gode gamle dage-nostalgi', og mange har minder om gårdens gamle grå traktor. På gården Ankerslund ligger Danmarks Ferguson Museum, som rummer verdens (!) største samling af de ikoniske maskiner. Her skal du starte din tur. Afsæt gerne tid nok til, at alle i familien får stillet nysgerrigheden.
 

Hjarnø

Ikke mange steder har du så let adgang til autentisk østemning som på Hjarnø. Hjarnøfærgen sejler mere end 30 gange om dagen på den 5 minutter lange tur fra Snaptun. Besøg Hjarnø som en del af et øhop i Horsens Fjord eller bliv lidt længere og sug til dig af øens oplevelser og historier.

Øen Endelave er en lille perle

Her får du alt, hvad der er værd at vide om øen Endelave. Fede tips til aktiviteter og oplevelser i by og natur samt de bedste steder at spise og overnatte.

Snaptun, Hjarnø eller Endelave? Prøv det hele!

Kør derefter til havnebyen Snaptun og nyd det hyggelige havnemiljø, hvor det er oplagt at nyde en lækker frokost (skulle det være friskrøget fisk?) og en gammeldags isvaffel. Fra Snaptun anbefaler vi en frisk gåtur på 2,5 km. Følg kysten mod syd, til du rammer et fint udsigtstårn bygget i en trætop ved vandet – med udsigt over bugten og kig til Hjarnø og Endelave. Gå gennem skoven tilbage til Snaptun havn.

Slut dagen af med at bestige Purhøj Gravhøj og mærk historiens vingesus i hele 120 højdemeter.

Læs mere om Purhøj

Foto: Jonas Høgholdt

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.