Kør en tur på en af Danmarks bedste og mest børnevenlige cykelruter

Foto: Jesper Rais

Naturstien Horsens-Silkeborg er en 61 kilometer lang skiltet cykelrute, der følger den gamle bryrupbane. Hovedparten af ruten løber ad asfalterede jernbanespor, og du kommer derfor ikke særlig meget ud på trafikeret vej, hvilket gør den helt perfekt til børnefamilien.

Naturstien Horsens-Silkeborg

Banen blev i sin tid kaldt Danmarks smukkeste jernbane. Undervejs møder du mange gamle stationsbygninger og steder i naturen, hvor du kan holde pause.

Ruten starter på Egernvej i Horsens og går gennem golfbanerne ved Horsens Golfklub til Lund og videre gennem landsbyerne Østbirk og Vestbirk. Herfra cykler du nu over Den Genfundne Bro. Gør holdt her og bliv imponeret over den populære og imponerende attraktion, der lå gemt i en dæmning i en menneskealder. Fortsæt til Brædstrup og spis på Restaurant Det Gamle Posthus.

Bryrup og Vrads

Mellem Bryrup og Vrads er et lille stykke af den oprindelige jernbane bevaret. Her kører i dag Veteranbanen Bryrup-Vrads. Hop på det gamle lokomotiv med cyklen og nyd udsigten til den flotte natur på den historiske tur (kontant betaling). Hop af ved Restaurant Vrads Station. I den gamle stationsbygning kan du slappe af med kaffe og hjemmebagt kage, is fra ishuset eller god mad.

Søhøjlandet

Fortsæt nu turen gennem Søhøjlandet til Silkeborg. Ruten slutter ved banegården, hvor du kan hoppe på toget tilbage til Horsens.
Husk, at du hos overnatningssteder og attraktioner i Horsens kan låne en af de lyserøde bycykler, hvis du står og mangler et køretøj til turen.

Dette ser du undervejs

Naturstien Horsens-Silkeborg

Oplev smuk natur og spændende kulturhistorie på en af Danmarks bedste vandre- og cykelruter. Gå, cykl eller rid på den historiske Bryrupbane gennem det kuperede Bakkelandet og Søhøjlandet mellem Horsens og Silkeborg. På turen passerer du blandt andet Den Genfundne Bro.

Den Genfundne Bro

I idylliske omgivelser i Bakkelandet nær Horsens og Brædstrup ligger en unik turistattraktion med en utrolig historie. Den smukke bro over Gudenåen, der lå gemt og (næsten) glemt i en menneskealder, er i dag et af landets mest populære udflugtsmål – og det med god grund.

Brædstrup – Højborgen i Bakkelandet

Midt i Bakkelandet ganske nær Den Genfundne Bro, troner den gamle jernbaneby op mellem bjergtinderne. Midt i den forunderlige natur kan bjergbestigeren, kanoelskeren, historienørden eller outdoor-entusiasten få et fortjent pusterum. Velkommen til Brædstrup. #bakkelandet   #visithorsens

Det Gamle Posthus

I hjertet af Brædstrup, lige hvor banestien krydser byen, finder du Det Gamle Posthus. Der er kun halvanden times gang fra Den Genfundne Bro. Den smukke bygning er nænsomt renoveret og er nu vakt til live med byens nye spisested. Det åbne køkken giver vores gæster mulighed for at følge ...

Veteranbanen Bryrup-Vrads

Veteranbanen Bryrup-Vrads er et stykke af Danmarks historien. Oplev den smukke rute som tager dig fra Bryrup til Vrads, ombord på en af de charmerende toge.

Restaurant Vrads Station

Tag med tilbage i tiden, prøv en tur med de gamle veterantog og spis derefter i restauranten i den renoverede stationsbygning eller i en af de charmerende togvogne. Det er en ægte historisk gastro-oplevelse.