Kystlandet: Udsigtshøjene ved Trustrup

Cykelrute med lidt af det hele

Foto: Karen Heslinga

Er du frisk på lidt motion og en herlig naturoplevelse, så er cykelturen fra Odder til Hundslund over Ålestrup og Sondrup og retur til Odder lige dig.

Cykeltur i smuk natur

Turen er 20 km – og går blandt andet gennem det nedlagte jernbanespor mellem Odder og Ørting.
Undervejs kommer du bl.a. forbi det historiske Åkær Gods og Udsigtshøjene ved Horsens Fjord. Ved Sondrup Strand kan vi varmt anbefale, at du går en tur ved det gamle fiskeleje, som også er et godt sted at spise en medbragt frokost. En forfriskende dukkert er også en mulighed.

Del din oplevelse med verden

Stedet er også perfekt til Instagram-fotos – og faktisk også til at fange krabber, hvis børnene eller børnebørnene er med på turen.
Ruten – og flere andre – er nærmere beskrevet i bogen "18 skønne ruter i Østjylland", som du blandt andet kan bestille online på VisitHorsens.dk eller købe i kiosken i Kvickly for 50 kroner.
 

Sondrup Strand

Sondrup Strand ligger smukt placeret ned til Horsens Fjord og omgivet af smuk natur. Fra stranden har man en fin udsigt til Alrø, der ligger lige ud for Sondrup. Stranden har ikke mange faciliteter, men fungerer glimrende som et rast på en vandretur i naturen. Omkring stranden ligger et st...

Udsigtshøjene

Lige syd for landsbyen Trustrup ligger Udsigtshøjene. Skilte viser vej til en lille parkeringsplads. I klart vejr er der fra højene en herlig udsigt over hele Horsens Fjord og langt ind i Bjerre Herred, området syd for fjorden. Det højeste punkt ligger 70 meter over havet, og fra højen...