Gå til indhold
Luftfoto af Horsens Centrum og Havn
Transport

til og fra Horsens

Endelave Færgen i solnedgang

Tæt på alt - i centrum af Danmark

Horsens ligger så tilpas centralt i Danmark, at det er let at tage på en dagstur til eller fra byen - uanset hvor man vil hen. Her er der en fremragende infrastruktur med motorvej og direkte togforbindelse til de store byer. 

Lige ved motorvejen

Østjyske Motorvej E45 går over Horsens. Med hele 4 frakørsler og gode indfaldsveje kan det ikke være lettere at komme hertil. 
Du kan holde dig opdateret og trafiksituationen netop nu via Vejdirektoratets hjemmeside

Med toget rundt i landet

DSBs lyntog har stop i Horsens og fragter dig til landets store byer uden togskift. Der er desuden regionaltog til Aarhus, Esbjerg og Flensborg. 

Horsens Banegård ligger centralt i byen kun 300 meter fra gågaderne. Banegården er i forbindelse med busstationen Horsens Trafikterminal, hvor du kan blive fragtet videre rundt i byen og oplandet.

Tag bussen til de store oplevelser

Midttrafiks busser fragter dig til nabobyer, oplandsbyer og landsbyer i området. Du kan eksempelvis tage bussen, hvis du skal videre med færgen i Snaptun eller Hou. 

Hvis du skal rundt i Horsens by, så tager bybusserne dig rundt til de forskellige bydele. Der er 14 forskellige linjer, der oftest kører to gange i timen. 

På Rejseplanen.dk kan du finde din rejse, afgange og stoppesteder.

Lej en bil til udflugten

I bil er det let at komme omkring i områdets natur. Hos Oscar Biludlejning kan du leje bilen til din dagstur eller til hele ferien. Det giver større fleksibilitet end når du rejser med offentlig transport. Du bestemmer selv, hvornår du skal afsted eller hjem - og du skal ikke ud på en vandring fra busstoppestedet. Og så er det faktisk ret billigt. 

 

Tæt på de internationale lufthavne

Der ligger fire internationale lufthavne indenfor kort afstand af Horsens. Fra alle lufthavne er det muligt at komme videre til Horsens med bus eller tog. Du finder også biludlejning i alle lufthavnene. 

Afstand til lufthavnene fra Horsens: 

Billund Lufthavn: 53 kilometer
Aarhus Lufthavn: 91 kilometer
Aalborg Lufthavn: 170 kilometer
Københavns Lufthavn, Kastrup: 212 kilometer
 

Med færgen til de østjyske øer

Fra Snaptun på sydsiden af Horsens Fjord er der færgeforbindelse til både Endelave og Hjarnø. Mellem Alrø og Hjarnø går der i sommerhalvåret en lille cykelfærge, der gør det muligt at cykle eller gå rundt om Horsens Fjord.