VisitHorsens
Cykelfærge sejler fra Alrø mod Hjarnø

Ofte stillede spørgsmål om cykelfærgen

Vi har her samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål om turen med den lille cykelfærge, der sejler på Horsens Fjord mellem Alrø og Hjarnø.

Cykelfærgen sejler ganske rigtigt mellem Alrø og Hjarnø. Som en bonus får du dog også adgang til Hjarnøfærgen, der sejler mellem Hjarnø og Snaptun på fastlandet, når du køber en billet med cykelfærgen. Hvis du kun ønsker at sejle mellem Alrø og Hjarnø, så undlader du bare at tage færgen fra Snaptun til Hjarnø. 

Ja, du kan godt blive og opleve Hjarnø. Hjarnøfærgen sejler mere end 30 gange dagligt, og du kan selv vælge, hvilken afgang du tager med. Mellem Snaptun og Hjarnø behøver du med andre ord ikke at overholde det angivne sejltidspunkt. Bare mød op, når det passer dig - så længe du sejler den samme dag, som står angivet på din billet. 

Det gælder dog IKKE for cykelfærgen, der kun sejler to gange dagligt. Mellem Alrø og Hjarnø er det vigtigt, at du overholder afgangstidspunktet. 

 

Nej. Billetten gælder kun til én bestemt dato. Du er nødt til at købe billet til begge dage. Hvis du skal mellem Snaptun og Hjarnø den ene dag og mellem Hjarnø og Alrø den anden, så kan du købe en billet ved Hjarnøfærgen til den ene dag og booke en billet på forhånd til cykelfærgen til den anden dag. 

Nej. Hvis du skal tilbage til din bil, så skal du huske at købe to billetter - en til hver vej. Husk at sikre dig, at der er billetter til begge afgange inden du køber den første. 

Cykelfærgen: Ja, hvis der er ledige pladser, så kan du komme med. Men cykelfærgen har en begrænset kapacitet på 12 personer, så for din egen skyld - book på forhånd. 

Hjarnøfærgen: Hjarnøfærgen sejler mere end 30 gange om dagen, og du kan altid komme med på turen mellem Snaptun og Hjarnø uden at have bestilt billet på forhånd. 

Cykelfærgen er ikke stor og kan kun have 12 personer med på turen. Det er derfor ikke muligt at have bilen med på overfarten.

Du må naturligvis gerne have din cykel med. Derudover er grundreglen, at hvis du kan løfte det ombord, så må du få det med. Det gælder for eksempel knallert og barnevogn. 

Du må også gerne tage hunden med på færgen.

Nej. Du betaler pr. person. Cykel, barnevogn, knallert, hund eller lignende skal du ikke betale for at få med. 

Kontakt support@billetexpressen.dk, hvis du ønsker at få refunderet din billet. Hvis du ønsker at tage med en anden afgang i stedet, så køb venligst en ny billet og skriv til support@billetexpressen.dk om at få dit første køb annulleret og pengene sendt retur til dit betalingskort.

I begge tilfælde koster det 25 kroner inkl. moms per billet at ændre / annullere en billet.
Det beløb trækkes fra ved tilbagebetaling til dig betalingskort.

Både ved ændring og annullering gælder det, at du senest kan kontakte BilletExpressen 48 timer inden afgang.
Derefter kan du ikke ændre dit billetkøb.

Hvis I er 8 eller flere, der skal med cykelfærgen, så bedes I kontakte overfartsleder Stig Sørensen på overfartsleder@hjarnoefaergefart.dk og bestille en særafgang. Prisen er den samme. 

Hvis I er 8 eller flere bedes I kontakte overfartsleder Stig Sørensen på overfartsleder@hjarnoefaergefart.dk og booke en særafgang. Prisen er den samme ved en særafgang. 

Både på havnen i Snaptun og ved færgelejet på Alrø kan du parkere din bil. 

Kontakt support@billetexpressen.dk for teknisk support ved booking af billetter. 

Godt spørgsmål. Det kommer an på så meget. 

Hvis du gerne vil have god tid til at opleve Hjarnø, så kan det være en fordel at tage en tidlig færge fra Snaptun. På den måde kan du nå at gå/cykle rundt og mærke stemningen på øen inden turen går videre mod Alrø. 

Hvis du gerne vil have god tid ved et af Alrøs lækre spisesteder, så kan du starte derfra og sejle videre, når maven er fyldt op. 

Hvis du ikke ønsker at komme til Snaptun, men kun opleve øerne, så start turen fra Alrø. 

Hvis du cykler rundt om fjorden, så er valget dit. Der er større fleksibilitet, hvis du starter turen fra Snaptun. Herfra kan du tage en hvilken som helst afgang med Hjarnøfærgen og dermed ikke risikere ventetid.   

 

Afgangstider

Afgang fra Snaptun Havn, Snaptun Strandvej, 7130 Juelsminde
12.00 (via Hjarnø kl. 12.30)
15.00 (via Hjarnø kl. 15.30)
Afgang fra Alrøs sydspids, Alrøvej, 8300 Odder
13.00 (via Hjarnø kl. 13.30 i weekend, 13:50 på hverdage)
16.00 (via Hjarnø kl. 16.30)

Priser

Pr. person inkl. cykel

Højsæson (26/6 til 8/8): 75 kr.
Lavsæson (1/5 til 20/6 og 14/8 til 26/9) 50 kr.
Børn under 3 år: gratis

 

 

Sejlperiode 2021 

1/5 til 01/6 Weekend
67/6 til 8/8 Alle dage
14/8 til 26/9 Weekend

Luftfoto af Alrø på en solskinsdag

Alrø

Luftfoto af Hjarnø og Horsens Fjord på en solskinsdag

Hjarnø

Par vandrer ved Horsens Fjord

Horsens Fjord