Kulturringen Moesgaard-Odder

Ruten er på 22,5 kilometer og starter ved Moesgaard Museum syd for Aarhus.

Herfra går ruten mod syd langs Odderkysten over det hyggelige Norsminde Havn ved Norsminde Fjord. Undervejs kommer man forbi Ajstrup- og Rude Strand, inden turen går i retning af den charmerende handelsby Odder.

Turen byder på flere muligheder for oplevelser undervejs, fx Moesgaard Museum ved Aarhus, Økologiens Have i Odder, kulinariske oplevelser ved Norsminde Kro eller Fiskehuset på Norsminde Havn samt shopping i Odder.

Det er en ny cykelrute på hele 500 kilometer, der går gennem syv kommuner i det østjyske landskab. Ruten er opdelt i flere end 20 forskellige etaper med varierede forløb, der byder på alt fra storby til landsby, hav, sø, skov og mark. Undervejs på turen kommer man forbi steder af oplevelsesmæssig og kulturhistorisk relevans, fx museer, kirker, slotte og gravhøje, der er med til at give turen spænding foruden al den friske luft.

En bog med oversigtskort viser beskrivelser og forslag til attraktioner og butikker, som du kan besøge på din tur rundt i det danske landskab. Hent bogen i digital udgave på Kulturringens hjemmeside.