Juelsminde Havn og Marina

Foto: VisitJuelsminde
Aktiviteter
Lystbådehavne
Lystbådehavnen i Juelsminde er blandt de bedste og mest stemningsfulde i Danmark. Havnen summer af liv i sommerperioden, hvor det vrimler med turister, der vil opleve og bidrage til den unikke atmosfære. Skønne spisesteder med udeservering og spændende events er med til at skabe de skønne rammer som alle bør opleve.
Adresse

Havnen 6B

7130 Juelsminde

Website

Hjemmeside

Havnen i Juelsminde er noget helt særligt

Når vejret er godt, strømmer folk til havnen i Juelsminde. Her mødes sejlere med campister, motorcyklister, børnefamilier, pensionister på endagstur og turister på sommerferie. Uanset hvem de er og hvor de kommer fra, kan de med garanti få en god oplevelse på havnen. Det er der mange gode grunde til – vi giver her ti af dem.

 

1: De lækre spisesteder

Hvad er bedre på en solskinsdag end at sidde ved havnekajen og spise frisk fisk eller lækre stjerneskud? Ved havnen i Juelsminde er der flere populære spisesteder med udeservering. Her kan du nyde dine fiskefrikadeller i første parket til de mange sejlbåde og vindens milde brise.

 

2: Populær blandt børn

Ved havnen ligger en fin legeplads, hvor børnene kan tumle, mens forældrene nyder et måltid mad. Her finder du blandt andet en krabbebro. Lad børnene fange deres egne krabber og se, hvilken krabbe, der er hurtigst på væddeløbsbanen. Hele familien kan også dyste i et spil minigolf – hvem får håneretten på bilturen hjem? Og nå ja, så har byen også en fantastisk Naturlegepark – ideel til børn og barnlige sjæle.

 

3: En af Østjyllands bedste badestrande

Hvis sandkassen på legepladsen bliver for lille, så er der også råd for det. I direkte forlængelse af havnen ligger nemlig den flotte badestrand, Storstranden. Stranden har Blå Flag-status og gode faciliteter. Her er der fint hvidt sand, lavt roligt vand og badebro. Stranden er perfekt til børnefamilier. 

 

4: Fremragende faciliteter for sejlere

Lystbådehavnen er med mere end 10.000 gæstesejlere hver sommer en af de største i landet. Med så mange sejlere skal faciliteterne selvfølgelig være i top. På denne side kan du se havnens fine faciliteter. Sejlere og havnens andre gæster kan frit benytte de mange nye bænksæt med grill, hvor I kan sidde og nyde et måltid medbragt mad.

 

5: Oplev de mange spændende historier

Vidste du, at Fregatten Jylland har haft hjemme i Juelsminde? Faktisk kan du stadig se skibets anker udstillet på havnekajen. Og opskriften på de berømte fiskefrikadeller fra fiskebutikken stammer faktisk fra Fregattens gamle skibskok.
Havneområdet ved Juelsminde rummer en masse spændende historier og fortællinger, som du helt automatisk får øje på, når du besøger stedet. Og på Juelsminde Havnemuseum kan du lære mere om stedets spændende historie.

 

6: Du kan få VIRKELIG god is

Til enhver sommerdestination hører sig naturligvis isboder. Og ved havnen har du flere muligheder for at få lækre is for enhver smag. Uanset om du er til italiensk is, klassisk dansk flødeis eller en softice med chokoladeovertræk og kokosdrys, så kan du finde det her.

 

7: Der sker altid noget

I hele sommerhalvåret er der liv og aktivitet på havnen. I løbet af sommeren er der mange arrangementer, events og festivaler. Tag eksempelvis til Juelsminde Havnefest, med kræmmermarked, fest, tivoli og store koncerter. Eller oplev den berømte pælesidningskonkurrence til Fest-i-Hvalen.

 

8: Byliv

Ved havnen ligger flere spændende butikker og kun 100 meter væk finder du byens gågade. Her kan du shoppe modetøj, strandudstyr, boligindretning eller unika-håndværk. Juelsminde har en flot og varieret udvalg af butikker.

 

9: Overnat ned til vandet

Du kan godt overnatte på havnen, selvom du ikke har egen båd. På havnen finder du nemlig en flot campingplads med hytter og vandrerhjem. Helt ned til havnekajen ligger en autocamperplads, hvor du kan sove til lyden af havnens blide bølger. Og i gåafstand til havnen finder du Hotel Juelsminde Strand og flere muligheder for privat overnatning.

 

10: Her er altid smukt og rart

Juelsminde er en flot og idyllisk by – og havnen er ingen undtagelse. Havnen er generelt flot vedligeholdt og holdes ren og pæn for dens mange gæster. Juelsminde er omgivet af vand på flere sider, så der er et helt særligt lys, der er med til at give en behagelig stemning. Og byens venlige, smilende lokalbefolkning og servicepersonale er kun med til at gøre oplevelsen endnu smukkere.

 

Adresse

Havnen 6B

7130 Juelsminde

Facilities

Tildelt Blå Flag (2013)

Slæbested

Antal bådpladser (500)

Indkøb

Grillplads

Sanitære faciliteter

Restaurant/Cafe

Kiosk

Legeplads

WiFi

Benzin/Diesel

Elektricitet

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
Kystlandet: VisitJuelsminde