GRUS

GRUS er en uhøjtidelig og afslappet fortovscafé, hvor kultur, events og iværksætteri går hånd i hånd med god kaffe og lækre forfriskninger. Med en beliggenhed helt centralt i Horsens, nær gågade, campus og banegård, er GRUS det oplagte valg til en pause midt i byen.

GRUS I POP-UP FORMAT SOMMEREN 2021

Fra d. 18. juni 2021 flytter GRUS midlertidigt lokation til Industrimuseets nye legeplads i Horsens, pga. ombygning.

Med en rød kaffevogn, ternede duge, parasoller og kulørte lamper vil caféen gør sit for at bidrage til den gode stemning på pladsen ved Industrimuseet, for både museets gæster, borgerne i byen og andre besøgende på legepladsen.

GRUS vil henover sommeren afholde koncerter og arrangementer her i pop-op caféen - bl.a. "BørneFlid" - et designers market for børn, der afholdes d. 3. juli, kl 12-16. 
Det er gratis at deltage.


Midlertidige åbningstider: Torsdag - søndag kl. 11.00 - 17.30 

Menukort: Industriens luksus toast, dagens salat, tapas tallerken, chips og caviar, jordbær med fløde, iskolde cocktails, flere specialøl, lokale is, diverse i te og kaffe mm. 

Find mere information om GRUS' pop-up café og se alle arrangementer i området

 

Hverdagskultur når det er bedst 

På Kongensgade, kun 5 minutter fra både Horsens banegård og shopping-strædet Søndergade, finder du et lille fyrtårn indenfor hverdagskultur.

Hos fortovscaféen og kulturhuset GRUS bliver du mødt af lyse, moderne og indbydende lokaler, hvor et smilende personale, rolig musik, grønne planter, lokale kunstneres keramik og unika- kunst stilfærdigt sætter ramme om caféens summende og afslappende miljø. 

Hos GRUS er mantraet, at alle er velkomne. Her kommer både studerende, mødregrupper, familier, selvstændige, pensionister, kunstnere, musikere - og turister. 

Udover at være en traditionel coffee-shop og et kulturhus, fungerer GRUS også som en impromtu boutique for et varierende udvalg af lokale kunstnere og sælgere. Billederne på væggen, koppen på hylden, planten på bordet, stof-tasken på krogen - ofte kan det hele købes på stedet, hvis dit øje fanger noget, det kan lide. Spørg blot det venlige personale for mere information, eller lur gerne på GRUS' instagram, hvad månedens 'items' er. 

Har du børn med? Intet problem.

Hos GRUS er der gode forhold til at have barnevognen stående udenfor, til at skifte den lille på toiletternes pusleområde og til at amme i de bløde lounge-stole. Generelt er GRUS et meget åbent og inkluderende miljø, med stor fokus på social rummelighed, LGBTQ+ tolerance, bæredygtighed og mangfoldighed. 

Her kan du komme som du er - og blive mødt med åbne arme. 

 

Lækker kaffe og lette retter

Man kan ikke sige café, uden at sige kaffe! Hos GRUS står husets venlige baristaer altid klar til at byde dig på et stort udvalg af varme drikke, hvad enten du er til chailatte, cortado, eller en klassisk kop sort kaffe.

Endvidere, kan du hos GRUS få kølige forfriskninger i alle afskygninger - lige fra friskpresset juice, islatte, flere forskellige sodavand og Kombucha, til diverse øl, special-øl, vin og friske cocktails. 

Er du (lækker)sulten kan du vælge mellem både små søde snacks, is, croissants, sandwiches, boller og brød, og større frokostretter.

Prøv for eksempel GRUS' lækre buddha bowl, en avokado-mad på friskbagt rugbrød, eller en foccasia med enten laks, serrano eller mozzarella.

Det hele er tilberedt med friske råvarer, og al brød er hjemmebagt i caféen.

Er du tidligt ude, kan du også få en morgenkomplette, eller en surdejsbolle med unika ost.   

Se caféens menukort og få det fulde overblik over det lækre udvalg. 

 

Kultur & events

Hos GRUS sker der noget hver dag!

Designmarkeder, kreative workshops, tøj-bytte dage, foredrag, netværksmøder, community-nights med specifikke temaer, koncerter, drama, øl- vin- og whisky-smagninger, spoken word, poetry slam og meget, meget mere.

Hvis du er heldig, kan du også opleve nogle af caféens mest populære arrangementer - Drag Queen Banko og Cheesecake & Bobler. Men book gerne i forvejen, da disse ofte bliver udsolgt hurtigt.  

Hvad der gør GRUS helt unik, er, at du ofte godt kan nyde en kop kaffe i caféen, selvom der er et event i det tilstødende lokale. Bliver din nysgerrighed vakt, kan du ofte 'droppe in' - hvis der er ledige pladser. 

I de varmere måneder rykker flere af arrangementerne ud på caféens udendørsareal, eller over i åndehullet Vitus Bering Park, der ligger på modsatte side af gaden. 

I GRUS' online kalender får du det fulde overblik over de mange events. Her kan du også se priser og bestille billetter, hvis arrangementet kræver det. 

 

Ideelt til det uformelle forretningsmøde

Er du i Horsens med dit firma, har du et eksternt forretningsmøde, eller skal du afholde en mindre workshop, så har GRUS de helt rette rammer til en uformel arbejdsdag, i et inspirerende og kreativt miljø. 

Hos GRUS er samspillet mellem erhverv og kultur helt essentielt, hvilket mærkes når man sidder i lokalerne, hvor både kaffesnak og budgetplanlægning summer rundt i lokalet.

Du vil her møde både byrådsmedlemmet, kunstneren, account manageren, blomsterbinderen, den udenlandske skuespiller og freelanceren, og ofte udveksles nye ideer på tværs af bordene. 

Du kan læse meget mere om muligheden for at afholde møder og arrangementer hos GRUS på caféens booking-side.

 

Åbningstider

GRUS har åbent fra mandag-lørdag.

På GRUS hjemmeside kan du se de aktuelle åbningstider

 

Start din street art walk her

GRUS er det oplagte udgangspunkt for en street art walk i Horsens, på grund af caféens placering midt på "Skulpturallén".

Horsens Kunstmuseum og Horsens Kommune har i samarbejde udarbejdet et street art kort, med fuldt overblik over alt det du skal spejde efter i bybilledet.

Du kan også benytte VisitHorsens' digitale kort over kunst, kultur og events.

Læs meget mere om kunst og kultur i Horsens - og bliv helt klar til en dag fyldt med kulturelle indspark.

Get a latté and let's go!