Caroline Amalie Lund ('Lunden')

Caroline Amalie Lund, i daglig tale kaldet ’Lunden’, er en dejlig park, som på smukkeste vis forbinder Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum.

Lunden er meget populær og bruges af mange til både gå- og løbeture. Når solen er fremme, vil du ofte se glade gæster, der nyder vejret på tæpper i græsset eller rundt omkring på Lundens bænke.

Legeplads i Lunden

I den forreste del af Lunden, ud mod Sundvej, ligger en hyggelig, indhegnet legeplads, som flittigt besøges af børnefamilier såvel som dagplejere, børnehaver m.m.

På legepladsen er der gynger, en vippe, balanceklodser, et klatretårn, en sandkasse og en rutsjebane, man kan slå sig løs på. Der er desuden et madpakkehus med toilet, som er åbent fra påske til og med efterårsferien.

Også uden for legepladsen er der godt at lege: F.eks. er det store busk-område bag legepladsen godt til gemmeleg. Ved siden af det er der en sansegynge, og bagerst i parken er der en stor, flad græsplæne (ud mod Østergade og Teglgårdsvej), som er ideel til boldspil.

Sommeren igennem danner parken den skønneste ramme om forskellige koncerter, når der holdes ’Rock i Lunden’ på friluftsscenen.

Hvert forår vil du også se mange, der tager billeder i området ud mod Sundvej. Her er der nemlig et bredt bælte af smukke krokusser, der springer og ud giver en fantastisk flot baggrund til familiebilleder m.m.

Kunst i Lunden

Er du kunstinteresseret, byder Lunden på flere spændende kunstværker. Foran Horsens Kunstmuseum står skulpturen ’Menneskemuren’, der er et af Bjørn Nørgaards hovedværker. På græsset mellem Menneskemuren og Sundvej, finder du skulpturen ’Artemis rider foråret ind’ af Johanne C. Bjerg.

Helt oppe foran kunstmuseet er belægningen lavet af kunstner Martin Erik Andersen. Læs om kunstværkerne i guiden ’Skulpturer og Streetart i Horsens’

Seneste kunstbidrag finder du langs Kærlighedsstien i den bagerste del af parken: Her står to udskårne træbænke, der er udført af SaveNiels.

Arkitektur i Lunden

Også arkitekturinteresserede er glade for Lunden. Bygningen, der huser Horsens Museum, er tegnet af Horsens arkitekt Viggo Norn, ligesom også Vandtårnet i Lunden er det.

Sidst, men ikke mindst, er der Horsens Kunstmuseums bygninger, der er tegnet af Poul Schwarz Tegnestue A/S og arkitekt Niels Thorup Pedersen.