Bygholm Sø udsigt over søen

Bygholm Sø og Åbjergskoven

Foto: VisitHorsens
Attraktioner
Naturområder
Adresse

Horsens

8700 Horsens

Kontakt

Den smukke og idylliske Bygholm Sø ligger med den ene ende på kanten af Horsens by og Bygholm Park og strækker sig vestpå ind i landet. På sydsiden af søen finder man desuden Åbjergskoven, som er en storslået bøgeskov, der strækker sig helt ned til søens bredder.

Find Bygholm Sø på et kort her.

Søen blev anlagt i 1918, og det er muligt at komme hele vejen rundt om søen via stisystemet omkring den. Her kan man tit støde på en horsensianer, der er ude at gå eller løbe en tur omkring den smukke sø.

Masser af idylliske ture i Åbjergskoven

I Åbjergskoven finder man også Bygholm Sporet, der består af to afmærkede ruter, der er henholdsvis 1,9 km lang og 9,4 km lang. Disse spor fører de besøgende rundt til de mange historiske steder, der er på ruten.

Skoven byder også på hele 3 orienteringsløbsruter, hvor man kan slippe sin indre stifinder løs, men ruterne er også gode, hvis man bare gerne vil udforske skoven uden for stisystemerne.

Er du til heste, kan du også ride omkring søen og i skoven på en af de mange ridestier, der er tydeligt markeret med røde hestesko. Faktisk blev området brugt til VM i ridedisciplinen military i 1981, og der er stadig rester af springene fra konkurrencen i skoven.

Det er også muligt at både bo og spise ved søen – Bygholm Sø Camping ligger helt ned til vandet, hvor man kan opleve udsigten over den storslåede sø, og ikke langt fra vandkanten og campingpladsen ligger også en restaurant, som har åbent om sommeren.

 

Adresse

Horsens

8700 Horsens

Facilities

Afmærkede ruter

Kiosk

Parkeringsplads for busser

Restaurant/Cafe

Toilet

Relaterede produkter

Opdateret af: