VisitHorsens
Sejlbåde ved bådebro på Horsens Marina

Lystbådehavne ved Horsens

Ved det østjyske øhav og Horsens Fjord er der flere hyggelige fritidshavne med gode faciliteter og aktivitet på havnen. Samtidig har du aldrig langt til store oplevelser. Området er det perfekte valg som sommerdestination for lystsejlere.

Udforsk det østjyske øhav i båd

Østjylland er med sine mange øer og smukke fjorde et oplagt bud på destinationen for sejlerferien. Ved de mange lokale havne er der sommerstemning, lækre spisesteder, oplevelser og events.

Horsens Marina - den hyggelige havn nær centrum

Horsens Marina ligger for enden af Horsens Fjord med en uovertruffen placering nær centrum i kulturbyen – blot et stenkast fra byens udbud af shopping og lækre spisesteder. Den store marina råder over hele 600 gæstepladser og alle de faciliteter, du kan ønske dig.

Ned til vandet ligger den populære Restaurant Pynten med en stor terrasse ud til vandet, et ishus og en legeplads til børnene. Og ved siden af lystbådehavnen ligger bystranden Langelinie, hvor det summer af liv og aktiviteter hele sommeren. På Langelinie finder du en stor flot badebro, kunst, sport og events af forskellig karakter. 

 

En exceptionel mulighed for sejlere til at komme helt ind til centrum af en større dansk by.

Som noget nyt er der anlagt gæstepladser i inderhavnen – få hundrede meter fra gågaderne. Det giver en exceptionel mulighed for sejlere til at nå helt ind til hjertet af en større dansk by. Den gamle industrihavn i Horsens er i disse år under massiv forvandling til et attraktivt beboelses- og opholdsområde med havnebad, caféer og meget andet. Som sejler får du mulighed for at følge denne udvikling fra første parket. 

Hvis du vil opleve Horsens, kan du låne en bycykel ved Marinaen. Lystbådehavnen har et slæbested med kran og mulighed for bad, tøjvask og tørring. 

Par sidder i solen ved Horsens Marina

Horsens Marina

Koncert med Mads Langer ved FÆNGSLET i Horsens

Oplevelser i Horsens

Endelave Lystbådehavn – på øhop i Kattegat

Øen Endelave med de vilde kaniner råder over en flot nyere havn med gode faciliteter. Ligesom i Horsens er her mulighed for tøjvask, tørring, toilet, bad, el og internet. Der er også legeplads og fine opholdsrum med mulighed for at grille.

Nær havnen er der dagligvarehandel og spisesteder hos Endelave Kro og Endelave Lægeurtehave. Øen byder på smuk natur, der er værd at udforske. Ved havnen kan du leje en cykel og begive dig ud på turen rundt om øen, hvor du kan være heldig at spotte kaninerne, der lever her.

Få dit eget Ø-Pas®, og saml på stempler, når du besøger de danske øer. 

Børn står ved anker på Endelave Lystbådehavn

Endelave Lystbådehavn

Luftfoto af Hjarnø og Horsens Fjord på en solskinsdag

På øhop i Østjylland

Både i lystbådehavnen hos Juelsminde Marina

Flere østjyske havne

Spisesteder nær havnene

Anretning med laks hos Restaurant Vrads Station
Ikon: Restauranter

Restauranter

Burger med pommes frites hos Café Gran i Horsens
Ikon: Cafeer og kaffesteder

Caféer

Anretning hos Korning Kro
Ikon: Dansk mad

Dansk mad

Calzone hos Restaurant Mammas i Horsens
Ikon: Takeaway

Takeaway