Vandreruter i og omkring Horsens

Foto: VisitHorsens

Horsens er også smuk natur – hele vejen fra øst til vest. Snør skoene, og nyd naturen i dit eget tempo på en af vores mange vandreruter. Du kan vælge det skønne og kuperede terræn omkring Klostermølle og Sukkertoppen med udsigt til Mossø. Eller tage turen rundt om Horsens Fjord. 

Følg disse stier til store oplevelser

Naturstien fra Horsens til Silkeborg er børnevenlig, fordi der kun er få bakker.

Er der til gengæld en bjergbestiger gemt i dig, er der flere toppe i Horsens-område, fx Danmarks højeste punkt, Yding Skovhøj, og derudover Purhøj, Slaggaard Banke og Toftehøj.

Nørrestrand og Bygholm Sø er også oplagte destinationer for gående. Ved Nørrestrand kan du tilmed opleve vilde heste.

Mulighederne er mange – du vælger selv.

Følg disse (og mange flere) vandreruter via VisitHorsens' digitale kort (Google Maps)

Foto: VisitHorsens

Disse vandreruter skal du prøve

Liste
Kort

Fra solsystem til bøgeskov

Her går du ved kysten, og på stien vil du opleve otte planeter som en lille model af vores solsystem. Planeterne er placeret med den korrekte afstand i forhold til hinanden.

Hvis du fortsætter fra Planetstien igennem skoven til Boller Slotspark, kan du se en eg, der er over 1000 år gammel. Og haven er velegnet til en picnic.

Tæt ved den gamle herregårdspark Bygholm Park ligger Bygholm Sø, hvor en 8 km lang sti er en yndet rute for motionister på grund af dens idylliske placering langs bøgeskov og kuperet landskab. Stien er ideel til en rask travetur.

Planetstien

Foto: Casper Terkelsen

Bygholm Sø

Foto: VisitHorsens

Gåture i parker

Caroline Amalie Lund – centralt placeret park med museer, legepladser og hyggelige opholdsområder.

Boller Slotspark er en delvist asiatisk inspireret have med et 1000 år gammelt egetræ.

Palsgaard Slotspark er en af landets største herregårdsparker, hvor du kan opleve sjældne træsorter, skulpturer og et smukt gammelt slot.

Uforglemmelige oplevelser på vandreturen

Den Genfundne Bro

Oplev smuk ingeniørkunst fra 1899 ved Den Genfundne Bro I Horsens Kommune ligger en unik turistattraktion for hele familien i form af Den Genfundne B...

Sukkertoppen ved Mossø

Horsens-området kan byde på en af landets bedste udsigter, hvis man er klar på en lille gåtur op ad Sukkertoppen. Den store bakke, der når 108 meter o...

Klostermølle

Siden reformationen i 1536 har Klostermølle været et samlingssted for mange mennesker. Er du interesseret i historie, er Klostermølle et oplagt sted a...

Yding Skovhøj – Danmarks højeste punkt

Horsens ligger i et af de mest kuperede områder af Danmark, og de højeste punkter i landet ligger i nærheden af byen. I det naturskønne område syd for...