Par fisker ved Gudenåen

Lystfiskeri i Horsens

Foto: VisitHorsens

Hvor har du lyst til at fiske? I sø, å eller vandløb, på kysten eller havet? Alt inden for lystfiskeri er muligt, når du kommer til Horsens. Inden for kort afstand kan du fiske i Horsens Fjord, Kattegat, Gudenåen og flere store søer. 

Få en autentisk naturoplevelse på krogen

Ved Horsens finder du en af landets flotteste fjorde med en snoet kyststrækning, øer og helt ideelle forhold for lystfiskeri.

Til fjorden løber flere åer, hvor du kan fiske. Også Gudenåen løber gennem området, hvor mange fiskere ynder at fiske i rolige naturlige omgivelser.

Gudenåen er forbundet med flere større søer og en stor bestand af ferskvandsfisk.

Med andre ord er der meget forskelligartede fiskeoplevelser i den smukke natur i byens baghave.

Kystfiskeri

Foto: Jan Karnøe

Søfiskeri

Foto: VisitHorsens

Åfiskeri

Foto: VisitHorsens

Glæden ved at fiske

At få frisk luft i kinderne. Dufte naturen. Mærke freden, roen, lytte til vandets skulpen. Følge fiskene som svømmer rundt. Hilse på isfuglen, svanen og de andre fugle. Nyde træer, buske og blomster. Så bliver det ikke ret meget bedre. Sundt og livgivende for krop og sjæl.

Vi har alle behov for, også børnefamilierne, at komme ud i virkeligheden for at samle på oplevelser – og hvorfor ikke vælge den unikke og autentiske danske natur?

Fisketegn og fiskekort

Du skal have fisketegn og ofte fiskekort for at fiske i Danmark. Men hvad er egentlig forskellen?

Fisketegnet er obligatorisk og giver adgang til at fiske i hele Danmark. Du kan købe det nationale fisketegn, der giver adgang til fiskeri i en dag, en uge eller et helt år, på Fiskeristyrelsens hjemmeside. Fisketegnet er påkrævet, uanset om du fisker i hav, ved kyst eller vandløb. Og uanset om du fisker eller fanger krabber eller skaldyr. Alle i alderen 18-65 skal have fisketegnet.

Derudover er der lokale fiskeriforeninger, der hver især udbyder fiskevande i Danmark. Ofte skal du købe et fiskekort hos den lokale fiskeriforening, der giver adgang til fiskeri på et bestemt område. Til gengæld plejer og vedligeholder fiskeriforeningen vandene.

fiskekort.dk kan du finde information om fiskevande og købe fiskekort.