Kanosejlads på Gudenåen

I kano på Gudenåen

Foto: Søren E Alwan

En hyggelig kanotur på Gudenåen er en oplagt måde at opleve det smukke landskab omkring Horsens. Gudenåen er Danmarks længste vandløb på over 150 km. Gå ikke glip af strækningen forbi Voervadsbro og Klostermølle, der af mange bliver betegnet som det smukkeste stykke af Gudenåen.

Her kan du opleve det smukkeste stykke af Gudenåen

Gudenåen er et af Danmarks smukkeste naturområder. Og der er ingen bedre måde at opleve det end i kano med venner eller familie.

Langs med åen er der rig mulighed for at stoppe op og nyde naturen eller tage en overnatning, før du sejler videre. Læg fx til ved Voervadsbro, og forsyn dig med lækre lokale produkter i Sdr. Vissing Torvehal samt Det Lille Røgeri.

Eller lad turen gå til fortryllende Klostermølle, hvor du kan køre helt ned til Gudenåen og isætte kanoer og kajakker.

Her er der mulighed for at strække benene og vandre en tur op på udsigtspunktet Sukkertoppen, hvor du vil blive belønnet med en fantastisk udsigt over Mossø, Gudenåen og dele af det, der kaldes Søhøjlandet.

Ved Klostermølle kan du overnatte i det fri. Stedet har en utrolig spændende historie. Se fx Tørreladen, der tilhørte papirfabrikken på stedet, og læs fortællinger om Møllen og meget mere.

Teaser: Følg med her på siden, når Villum & Schmidt snart drager ud på Danmarks vildeste flod

Foto: VisitHorsens

Få overblik over Gudenåen

Gudenå-området er rigt på muligheder og oplevelser. Oplevgudenaa.dk er et digitalt værktøj, hvor du kan få overblik over alt fra ruter til udlejnings- og isætningssteder, spisesteder, overnatningssteder, indkøbsmuligheder og seværdigheder langs med floden. Med OplevGudenå-kortet på din smartphone har du altid overblik over mulighederne lige netop der hvor du er.

Digitalt kort til oplevelser langs Gudenåen

Foto: Gert Skærlund

Her må du isætte kano ved Klostermølle

Fra Klostermøllevej kan du via en ny grusvej ved indkørslen til Klostermølle køre ned til den del af Gudenåen, som munkene tilbage i 1200-tallet gravede som en kanal.

Kanalen er den del af Gudenåen, som man i dag sejler på, og den kaldes også Den Tvungne Å.

På vendepladsen kan du læsse kanoer og kajakker af og derefter parkere bilen på parkeringspladsen ved den gamle lastbilgarage ved Klostermøllevej blot ca. 100 meter fra aflæsningsstedet.

Du må ikke sejle mod strømmen på Gudenåen mellem Tørring og Klostermølle, men kommer du fra Mossø, er det tilladt på den Tvungne Å at sejle med kano eller kajak imod strømmen den korte strækning fra teltpladsen og hen til isætningsanlægget.

Fra isætningsstedet må du også trække dit fartøj op og afhente det med bil.

Sejlads på Gudenåen er tilladt 16. juni til 31. december.

Her kan du leje kano ved Gudenåen

Kanoudlejning hos Gudenåcamping Brædstrup

Kanoudlejning på det smukkeste stykke af Gudenåen. En kanotur er en fantastisk naturoplevelse for de fleste mennesker. Om man er ung eller gammel, er nærheden med naturen en rekreation, som giver en fred og ro, som de fleste moderne mennesker sjældent oplever. Man kan sejle hele vejen f...

Kanoudlejning hos Elite Camp Vestbirk

Oplev Gudenåen helt tæt på i en kano. Midt i det naturskønne område med Gudenåens vand på tre sider ligger Elite Camp Vestbirk. Her kan du leje en kano og tage på opdagelse på det smukkeste stykke af Gudenåen. Elite Camp Vestbirk tilbyder dagsture på Gudenåen i kano fra 16/6-31/12. ...

Lær at sejle i kano

Outdoor Connection tilbyder kurser i kanosejlads på Gudenåen. Hvis du er nybegynder og gerne vil lære de forskellige teknikker, så har du muligheden i de smukke omgivelser ved Emborg Bro. 

Du kan også komme på guidede ture med Outdoor Connections erfarne guide. Der afholdes ture for både begyndere og øvede - både endagsture og udflugter over flere dage med overnatning i det fri og hygge ved bålet. 

Outdoor Connection

Foto: Outdoor Connection

Prøv også kanosejlads på Bygholm Sø

Det bynære naturområde Bygholm Sø er et yndet udflugtsmål for vandrere, løbere og cyklister. Men det er også muligt at opleve området fra en kano. Hos det smukt beliggende Bygholm Sø Camping kan du leje en kano og nyde en stille stund i den skønne natur. 

Kanoudlejning hos Bygholm Sø Camping

Foto: VisitHorsens

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med havkajak?

I kajak på Horsens Fjord

Foto: VisitHorsens

Lej en havkajak hos Horsens City Camping

Foto: Joshua Ness

Andre outdoor-oplevelser i Horsens

Kajak

Sejlads

Lystfiskeri

Kystfiskeri

Søfiskeri

Åfiskeri

Vandring

Orienteringsløb

Cykelruter

Mountainbike

Golf

Naturområder