VisitHorsens
To mænd sejler i kajak på Gudenåen

I kajak på Horsens Fjord

Det smukke Horsens Fjord med dets rolige vand og hyggelige øer er en perfekt lokation for sejlads i havkajak. Lej en kajak og få frisk luft på kinderne. Eller prøv kajaksejlads på Gudenåen, Danmarks eneste flod.

Bliv et med naturen på en af Danmarks smukkeste fjorde

Horsens Fjord er en af Danmarks yndigste med helt ideelle forhold til havkajaksejlads.

Her kan du opleve varieret natur med skov, mark og øer, samt byens liv ved havnen i Horsens. I fjorden kan du opleve marsvin og sæler, mens der også er gode forhold for fiskeri. Du kan også opleve det maritime miljø omkring øerne Hjarnø og Alrø og havne- og færgebyen Snaptun på sydsiden af fjorden.

En tur i kajak kan være en fordybende og fredfyldt oplevelse, og giver samtidig god motion og muligheden for at få pulsen op. I modsætning til kanoen sejler du alene og kan nyde naturen i fulde åndedrag.

Havkajak i solnedgang ved Horsens Fjord

Lej en kajak og begiv dig på eventyr

Hos Horsens City Camping ved Husodde Strand har du mulighed for at leje en havkajak i to timer, fire timer eller en hel dag. Du kan sætte kajakken i vandet lige fra campingpladsen, så det kan ikke blive nemmere at prøve kræfter med kajaksejlads.

Blå Flag og legeplads ved Husodde Strand i Horsens

Lej en havkajak hos Horsens City Camping

Tag turen rundt om fjorden

Horsens Fjord byder på et rigt fugle- og planteliv, tætte skovområder og et fjordlandskab med lavt vand, flere skønne badestrande og øerne Vorsø, Alrø og Hjarnø. Du kan være heldig at møde både sæler og marsvin på din tur!

Vi anbefaler en tur på 44 kilometer, der med fordel kan deles op i etaper. Undervejs på turen er der flere steder, hvor det er muligt at tage et hvil. 

Husodde Strand-Brigsted, 7,5 kilometer
Brigsted-Sondrup, 9 kilometer
Sondrup-Snaptun, 9 kilometer
Snaptun-Horsens Lystbådehavn, 15,5 kilometer
Horsens Lystbådehavn-Husodde Strand, 3 kilometer

En tur i kajak kan være en fordybende og fredfyldt oplevelse og giver samtidig god motion og muligheden for at få pulsen op.

Cykelfærgen Alrø-Snaptun sejler på Horsens Fjord

Kajakruten rundt om Horsens Fjord

Er kajaksejlads nyt for dig?

Før du begiver dig ud på vandet for første gang, er der flere ting, du bør være opmærksom på.

Du bør aldrig begive dig ud på vandet alene uden erfaring. Hav en erfaren kajaksejler med dig. Outdoor Connection arrangerer kurser ved Husodde Strand, hvor du lærer de basale ting. Du skal selvfølgelig kunne styre kajakken, men endnu vigtigere er det, at du kan komme ud af kajakken, hvis den kæntrer, og komme op i den igen. Kurset lærer dig både de grundlæggende teknikker og sikkerheden forbundet med havkajaksejlads.

Du bør desuden altid tjekke vejrudsigten og vælge en dag med stille vejr uden for mange bølger. Sommerperioden er derfor perfekt for nybegyndere. 

Prøv også sejlads på Gudenåen

Det er en helt anderledes rolig oplevelse at sejle på Gudenåen.

Her er havmåger erstattet med isfugle, mens man sejler gennem noget nær den kønneste danske natur. Danmarks eneste flod løber gennem Horsens-området, og medbringer du kajak, kan du hoppe i vandet ved Brædstrup og sejle til det imponerende istidslandskab omkring Klostermølle og Sukkertoppen. Alternativt kan du leje en kajak ved Tørring Kanoudlejning og tage turen mod nord til Klostermølle over et par dage.