VisitHorsens
Mand står ved Boller Mole i Horsens Fjord og fisker

Fiskeri ved fjord og hav i Horsens

Horsens-området byder på masser af kyststrækning, der egner sig godt til kystfiskeri. Både på nord- og sydsiden af Horsens Fjord er der mage gode fiskespots, og samtidig er der flere tilgængelige øer i fjorden.

Horsens Fjord er et perfekt valg til en god fangst

Den smukke Horsens Fjord har en snoet kystlinje, der skifter retning mange steder. Derfor udgør mange landområder hotspots med særligt gode muligheder for fangst. Øerne Alrø og Hjarnø finder du også i fjorden, hvor du let kan vælge fiskested baseret på vind, vejr og strømretning.

Det et tilladt at fiske ved størstedelen af kysten ved Horsens Fjord, men enkelte steder er der mindre fredningsbælter.

Mand fisker ved kysten på Endelave

Her er de bedste steder at fiske ved kysten

 

Boller Mole

På sydsiden af fjorden kan du tage ud til Boller Mole, der ligger i nærheden af Boller Skov ved Boller Slot. Boller Mole er det tætteste, du som fisker kan komme på inderfjorden i Horsens og et godt fiskested med børsteorm. Vær dog opmærksom på, at det kun er tilladt at fiske på højre side af molen.

 

Moler er unikke steder at fiske, fordi der er gode muligheder for fangst. De store sten tiltrækker nemlig små fisk, som så tiltrækker de større rovfisk.

Samtidig er molen en god måde at få adgang til dybt vand uden at du får brug for waders. 

Horsens Havn

Ved Horsens Havn er det tilladt at fiske fra nordsiden af inderhavnen og mod øst til Horsens Marina.

Ligesom ved molefiskeri har du fra havnekajen mulighed for at komme til dybt vand uden at skulle have dine waders på. 
Generelt kræver det ikke meget udstyr at fiske ved havnen - her kan alle være med. En fiskestang, et forfang og madding er alt, hvad du skal bruge.

I den smalle inderhavn i Horsens kan fisk have svært ved at finde ud, når først de er kommet ind. Derfor er der gode muligheder for fangst her. 

Bådebro med bøjer ved Horsens Marina

Lystfiskeri ved Horsens Havn

Alrø og Hjarnø

I Horsens Fjord ligger de to øer Alrø og Hjarnø side om side. Da de to øer fylder det meste af fjordens bredde, er der en smal indsejling til Horsens, hvor der derfor også er en høj koncentration af fisk.

Spidsen af Alrø ved denne indsejling er et populært hotspot. Træd dog forsigtigt, da der lige ud for kysten er en dyb sejlrende. Inde ved dæmningen til fastlandet kan du være heldig at få havørred og hornfisk på krogen om foråret. På denne årstid er der også fine muligheder for at se marsvin, der ofte spottes på vestsiden af Alrø.

På en ø er du relativt uafhængig af vind- og vejrforhold. Det er let at rykke til et andet sted på øen, hvor der er læ, hvis vinden skulle skifte. Øer i fjorde gør ofte sejlrenderne små, hvilket betyder, at der  ofte er en høj koncentration af fisk på et bestemt område.  

Brakør Skov

På nordsiden af Horsens Fjord er der flere glimrende fiskespots. I Strandparken ved den gamle badeanstalt er der gode odds for bid på krogen om foråret. 

Og længere mod øst ved skovene ved Stensballe er det let at finde en fredelig plet. Brakør Skov er et populært spot, ligesom halvøen Troensø udgør et oplagt fiskested, der samtidig har god udsigt over fjorden og øerne. 

Undlad at fiske fra strandene Langelinie og Husodde Strand, der er populære badesteder. 

Borre Knob

På sydsiden af fjorden ligger Borre Knob, som er en lang smal halvø, der går et godt stykke ud i fjorden. Du kan fiske fra begge sider af Knoben, men særligt spidsen er attraktiv for lystfiskere, da den ligger i den smalle sejlrende mellem Borre Knob og Hjarnø med en stor koncentration af fisk.

Tip: Vestsiden af Borre Knob er et hotspot for sandorm. Her har du gode muligheder for at grave din egen levende agn. Generelt er chancerne for fangst i fjorden dog bedst med flue og blink.

Et andet godt sted at fiske på sydsiden af fjorden er ved stranden nord for Sejet ikke langt fra Boller Skov. 

Endelave – kystfiskeri i Kattegat

Hvis du hellere vil fiske ved åbent hav, er Endelaves kystlinje et godt bud.

Færgefarten til Endelave tager en time, men så har du også gode chancer for at fange skrubber, makrel, havørred og meget mere. Det er også populært at fange rejer på øen, og de mindste kan prøve at fange krabber på øens havn. Endelave har stor oplevelsesværdi, så en fisketur til øen kan med fordel kombineres med en miniferie.

Rart at vide om kystfiskeri

Ja, der er flere fredningsbælter, hvor det ikke er tilladt at fiske. Reglen er, at fisk som bevæger sig fra vandløb til hav skal kunne gøre det frit. Derfor er der indført fredningszoner på 500 meter omkring alle udløb.  
Nogle fredninger er helårlige, mens andre er halvårlige fra 16/09-15/03. Du kan danne dig et overblik over fredningerne på Fiskeristyrelsens kort
Hvis du gerne vil kunne se om du er i en fredningszone, så anbefaler vi, at du downloader app’en Havørred.com. Her har du mulighed for at se din egen placering på gps på et digitalt kort med alle danske fredningszoner. 
 

Er fisken på krogen for lille, så du ikke må tage den med hjem? Via denne fredningsberegner kan du undersøge, om fisken skal smides ud eller kan hjemtages.
Du kan også se kalendere for mindstemål på Fiskeristyrelsens hjemmeside.

Effektlageret har alt tænkeligt udstyr til fisketuren. Særligt for fluefiskere er Effektlageret en særdeles velassorteret butik med stor ekspertise. Besøg deres butik på Vejlevej 70 i Horsens eller deres webshop.

Du kan også finde billigt fiskegrej i det nærliggende hypermarked Bilka Horsens

Det nationale fisketegn administreres af Fiskeristyrelsen. På deres hjemmeside kan du købe fisketegnet, som giver adgang til fiskeri i hele landet. Du kan vælge at købe fisketegnet for en dag, en uge eller et helt år. 

Har du styr på, hvornår du kan fange de forskellige fisk? I denne kalender kan du danne dig et overblik over, hvornår du har optimale vilkår for fangst af de forskellige fiskearter. 

Du kan også se kalendere for mindstemål på Fiskeristyrelsens hjemmeside.

Er du til andre fiskeriformer