VisitHorsens
Familie på fire står ved Gudenåen og fisker

Fiskeri i vandløb og åer

Horsens-området har et stort netværk af vandløb med mulighed for fiskeri. Du kan fiske i Danmarks eneste flod, Gudenåen eller kaste snøren ud ved en af de mange åer med udløb i Horsens Fjord. Er du på udkig efter stalling, ål, gedde, aborre eller ørred, så er chancerne gode for fangst.

Store fiskeoplevelser ved det smukkeste stykke af Gudenåen

I området syd for Mossø i det kuperede, skovklædte Bakkelandet, kan du koble af i naturskønne omgivelser og fiske i det smukkeste stykke af Gudenåen. Området er karakteriseret ved at have en stor forekomst af stalling, men der er også gode muligheder for fangst af bækørreder. 

OBS! Stallingen er fredet fra Tørring til Åstedbro og skal sættes ud igen ved fangst.

Langs Gudenåen fra Tørring til Klostermølle er der flere fiskeriforeninger, der har fiskeretten over forskellige stykker af Gudenåen. Horsens og Omegns Sportsfiskerforening råder over to stykker ved Gammelstrup nær Den Genfundne Bro og ved Åstedbro. Se mere på deres hjemmeside. 

Par fisker ved Gudenåen

Åer med udløb i Horsens Fjord

Ikke kun Gudenåen er et besøg værd for lystfiskere. Omkring Horsens er der flere åer velegnet til lystfiskeri. Flere åer har udløb i Horsens Fjord, hvorfra det er muligt at fiske.

Bygholm Å

Bygholm Å ligger ganske tæt på Horsens By i området vest for Bygholm Sø. 

Her er der stor forekomst af bæk- og havørred, men du kan også med lidt held fange ål, gedde og skalle. I naturen omkring åen lever en del råvildt, musvåger og hejrer.

Vær opmærksom på, at fiskeri i Bygholm Å kræver medlemskab af Horsens og Omegns Sportsfiskerforening. 

Mand står og fisker ved Gudenåen
Fisk svømmer under vandet i Gudenåen

Store Hansted Å / Lille Hansted Å

En anden glimrende fiskeå er Store Hansted Å, der går gennem et større engomåde, De Fire Enge, til vildtreservatet Nørrestrand.

Åen har flere steder lav vanddybde og kan måske syne kedelig, men skinnet bedrager. Der er rigeligt med fisk i åen – ål, gedder, bækørred, havørred og aborre.

Også afstikkeren Lille Hansted Å har godt fiskevand. Åen går gennem det ualmindeligt smukke Hansted Skov, men fiskeri her er forbeholdt medlemmer af Horsens og Omegns Sporstfiskerforening.

Rart at vide om åfiskeri

Er fisken på krogen for lille, så du ikke må tage den med hjem? Via denne fredningsberegner kan du undersøge, om fisken skal smides ud eller kan hjemtages.
Du kan også se kalendere for mindstemål på Fiskeristyrelsens hjemmeside.

Effektlageret har alt tænkeligt udstyr til fisketuren. Særligt for fluefiskere er Effektlageret en særdeles velassorteret butik med stor ekspertise. Besøg deres butik på Vejlevej 70 i Horsens eller deres webshop.

Du kan også finde billigt fiskegrej i det nærliggende hypermarked Bilka Horsens

Det nationale fisketegn administreres af Fiskeristyrelsen. På deres hjemmeside kan du købe fisketegnet, som giver adgang til fiskeri i hele landet. Du kan vælge at købe fisketegnet for en dag, en uge eller et helt år. 

Har du styr på, hvornår du kan fange de forskellige fisk? I denne kalender kan du danne dig et overblik over, hvornår du har optimale vilkår for fangst af de forskellige fiskearter. 

Du kan også se kalendere for mindstemål på Fiskeristyrelsens hjemmeside.

Er du til andre fiskeriformer?