VisitHorsens
Mand står ved sø og fisker og kaster snøren ud

Fiskeri i søerne ved Horsens

Søfiskeri er populært i Horsens, hvor arterne gedde, sandart og aborre er de primære mål for lystfiskerne. Der er mange søer i området omkring Horsens, der byder lystfiskere velkommen til idylliske naturlige omgivelser. Fra de helt små skovsøer til nogle af landets største søer.

Her kan du svinge fiskestangen i en sø

Uanset om du fisker fra din robåd eller fra søbredden i en skov, er det en fordybende, stille og afslappende oplevelse at fiske på områdets søer. Her kan du virkelig koble af – omkranset af naturen. Der er masser af liv i søerne med mange forskellige fiskearter. På denne side får du overblik over områdets bedste fiskesøer.

Put & take - hygge for hele familien

I områdets put & take søer bliver der dagligt sat nye fisk i. Et af landets bedste put & take-centre finder du ganske nær Horsens. Med hele fem søer er der gode chancer for fangst. Det er et godt sted at stifte kendskab til fiskeri - ikke mindst for familiens mindste, der kan prøve kræfter med børnesøen.  

Luftfoto fra Hedensted Put & Take med lystfiskere og springvand

Hedensted Put & Take

Vestbirksøerne

Tæt på Den Genfundne Bro ligger Vestbirksøerne, der består af Vestbirk Sø, Naldal Sø og Bredvad Sø. De tre søer har glimrende fiskevand, og her er det muligt at fange både gedder, aborrer, ål, knuder, brasen og skaller.
Søerne ligger i et smukt område og udgør et godt udgangspunkt for en fisketur. Hos Elite Camp Vestbirk er det muligt at købe dagskort og ugekort til fiskeri på søerne.
 

Familie på fire står ved Gudenåen og fisker

Mossø

Lidt nord for Horsens ligger Mossø, Danmarks fjerdestørste sø og en del af Gudenåen.

Mossø er kendt for en stor bestand af fisk. Faktisk er der hele 19 fiskearter, hvilket er den største bestand af arter i nogen dansk sø. Størstedelen af Mossø er ikke tilgængelig for lystfiskere, men flere steder på vest- og østsiden af den lange sø er det tilladt at fiske fra kysten eller fra båd. Retten til at fiske på Mossø tilhører Silkeborg Fiskeriforening. Undersøg, hvor du må fiske på deres hjemmeside.
 

Bygholm Sø

Ikke langt fra Horsens Centrum ligger Bygholm Sø, som er et yndet udflugtsmål for løbere og vandrere. Søen ligger i skovklædt terræn med rigt dyreliv såvel over som under vandoverfladen.

Den kunstigt anlagte sø byder på blandt andet gedder og aborrer, men det er primært den store bestand af sandart, der gør søen speciel blandt lystfiskere.

Fiskeretten i Bygholm Sø tilhører Bygholm Lystfisker- og Baadejerforening, og et døgnkort kan erhverves for 20 kroner. Det kan købes hos Bygholm Sø Camping og hos Effektlageret.

Prøv også at fiske i naturskønne Elverdam i Bjerre Skov. Her kræves ikke fiskekort – kun det statslige fisketegn.

Rart at vide om søfiskeri

Det nationale fisketegn administreres af Fiskeristyrelsen. På deres hjemmeside kan du købe fisketegnet, som giver adgang til fiskeri i hele landet. Du kan vælge at købe fisketegnet for en dag, en uge eller et helt år. 

De fleste fiskesøer er tilknyttet en lokal fiskeriforening, der har retten til fiskeri. Nogle fiskeriforeninger kræver medlemsskab, mens andre sælger fiskekort, der giver midlertidig adgang til fiskeri. Til gengæld plejer og vedligeholder fiskeriforeningen vandene.

Vestbirksøerne: Brædstrup og Omegns Sportsfiskerforening (fiskekort kan købes hos Elite Camp Vestbirk).

Mossø: Hovedsagelig Silkeborg Fiskeriforening (fiskekort kan købes via deres hjemmeside).

Bygholm Sø: Bygholm Lystfisker- og Baadejerforening (fiskekort kan købes hos Bygholm Sø Camping). 

 

Er fisken på krogen for lille, så du ikke må tage den med hjem? Via denne fredningsberegner kan du undersøge, om fisken skal smides ud eller kan hjemtages.
Du kan også se kalendere for mindstemål på Fiskeristyrelsens hjemmeside.

Effektlageret har alt tænkeligt udstyr til fisketuren. Særligt for fluefiskere er Effektlageret en særdeles velassorteret butik med stor ekspertise. Besøg deres butik på Vejlevej 70 i Horsens eller deres webshop.

Du kan også finde billigt fiskegrej i det nærliggende hypermarked Bilka Horsens

Har du styr på, hvornår du kan fange de forskellige fisk? I denne kalender kan du danne dig et overblik over, hvornår du har optimale vilkår for fangst af de forskellige fiskearter. 

Du kan også se kalendere for mindstemål på Fiskeristyrelsens hjemmeside.