Mand fisker ved sø

Fiskeri i søerne ved Horsens

Foto: VisitHorsens

Søfiskeri er populært i Horsens, hvor arterne gedde, sandart og aborre er de primære mål for lystfiskerne. Der er mange søer i området omkring Horsens, der byder lystfiskere velkommen til idylliske naturlige omgivelser. Fra de helt små skovsøer til nogle af landets største søer.

Her kan du svinge fiskestangen i en sø

Uanset om du fisker fra din robåd eller fra søbredden i en skov, er det en fordybende, stille og afslappende oplevelse at fiske på områdets søer. Her kan du virkelig koble af – omkranset af naturen. Der er masser af liv i søerne med mange forskellige fiskearter. På denne side får du overblik over områdets bedste naturlige fiskesøer.

Vestbirksøerne

Tæt på Den Genfundne Bro ligger Vestbirksøerne, der består af Vestbirk Sø, Naldal Sø og Bredvad Sø. De tre søer har glimrende fiskevand, og her er det muligt at fange både gedder, aborrer, ål, knuder, brasen og skaller.
Søerne ligger i et smukt område og udgør et godt udgangspunkt for en fisketur. Hos Elite Camp Vestbirk er det muligt at købe dagskort og ugekort til fiskeri på søerne.
 

Mossø

Lidt nord for Horsens ligger Mossø, Danmarks fjerdestørste sø og en del af Gudenåen.

Mossø er kendt for en stor bestand af fisk. Faktisk er der hele 19 fiskearter, hvilket er den største bestand af arter i nogen dansk sø. Størstedelen af Mossø er ikke tilgængelig for lystfiskere, men flere steder på vest- og østsiden af den lange sø er det tilladt at fiske fra kysten eller fra båd. Retten til at fiske på Mossø tilhører Silkeborg Fiskeriforening. Undersøg, hvor du må fiske på deres hjemmeside.
 

Bygholm Sø

Ikke langt fra Horsens Centrum ligger Bygholm Sø, som er et yndet udflugtsmål for løbere og vandrere. Søen ligger i skovklædt terræn med rigt dyreliv såvel over som under vandoverfladen.

Den kunstigt anlagte sø byder på blandt andet gedder og aborrer, men det er primært den store bestand af sandart, der gør søen speciel blandt lystfiskere.

Fiskeretten i Bygholm Sø tilhører Bygholm Lystfisker- og Baadejerforening, og et døgnkort kan erhverves for 20 kroner. Det kan købes hos Bygholm Sø Camping og hos Effektlageret.

Prøv også at fiske i naturskønne Elverdam i Bjerre Skov. Her kræves ikke fiskekort – kun det statslige fisketegn.

Kom godt i gang med fiskeri

Foto: VisitHorsens