De mest populære naturoplevelser

Foto: Hanne Nielsen

Kanotur på det smukkeste stykke af Gudenåen, Den Genfundne Bro og ægte ø-stemning på Endelave er bare nogle af de uforglemmelige oplevelser, der venter dig i naturen omkring Horsens.

Horsens byder på mange oplevelser i naturen

Naturen hjælper dig også med at finde tilbage til dig selv, finde tid med familien og finde roen, som er så svær at få plads til i en travl hverdag med fyldt kalender. Naturen fremmer ligefrem koncentrationen og mindsker stressniveauet hos både børn og voksne.

Spring ud i det

Prøv selv. Kom helt ned i gear, mens strømmen fører dig op ad Gudenåen.

Følg vores anbefalinger til vandreruter eller cykelruter, og oplev foranderligheden i det smukke landskab på nærmeste hold. Kom tættere på din partner, når I endelig har tid og rum til samtaler, samvær og nærvær.

Nyd ø-livets enkelhed, mens du spejler dig i det klare vand på øerne Endelave og Alrø.

Eller se glæden i børnenes øjne, når de fanger deres første fisk.

På denne side inviterer vi dig til at udforske vores guides til oplevelser i naturen på alle niveauer.

Spring ud i det.

VisitHorsens anbefaler

Øen Endelave er en lille perle

Her får du alt, hvad der er værd at vide om øen Endelave. Fede tips til aktiviteter og oplevelser i by og natur samt de bedste steder at spise og overnatte.

Naturskønne områder

I Horsens er naturen altid tæt på. Smukke og uspolerede naturområder, som indbyder til leg, aktivitet og afslapning, ligger strøet ud over byen og det omkringliggende landskab. Tag en pause, og kom i kontakt med naturen – uanset hvor du befinder dig.

Outdoor og aktiviteter i naturen ved Horsens

Aktiv ferie og fritid er kvalitetstid, nærvær og fælles oplevelser, og i området omkring Horsens finder du mange måder at være fysisk aktiv i naturen – både i den lette og tunge ende af spektret.

Rundt om Horsens Fjord

Rundt om Horsens Fjord tør vi godt love, at du finder oplevelser, der vil falde i de flestes smag. Horsens Fjord er nemlig sejlerliv, cykelferie, natur, frisk luft og meget, meget mere. Faktisk er det sværeste at vælge. Hele turen rundt er ca. 52 km.

Oplevelser på det smukkeste stykke af Gudenåen

I Tinnet Krat syd for Horsens pibler en lille kilde op af jorden. Dette er starten på Danmarks længste vandløb – Gudenåen. Langt det smukkeste stykke løber i den vestlige del af Horsens fra Åstedbro i syd forbi Voervadsbro til Klostermølle og Mossø i nord.

Den Genfundne Bro

I idylliske omgivelser i Bakkelandet nær Horsens og Brædstrup ligger en unik turistattraktion med en utrolig historie. Den smukke bro over Gudenåen, d...

Sukkertoppen

I skovklædt terræn ligger en af Danmarks største bakker, Sukkertoppen, med en formidabel udsigt over Søhøjlandets smukke natur. Træd i vikingernes fod...

Langelinie Bystrand

Smukt beliggende ud til Horsens Fjord ligger Langelinie nær centrum af Horsens. Nyd sommerstemningen på den flotte badestrand eller tag del i de mange...

Sådan får du en god ø-ferie ved Horsens

Horsens-området har nogle af landets hyggeligste og mest naturrige øer. Samtidig er øerne så forskellige og lette at komme til, at det er op til dig, ...

Få inspiration til naturoplevelser med vores digitale kort

Med VisitHorsens’ digitale kort kan du få overblik over naturområder nær Horsens. Du kan samtidig få inspiration til andre oplevelser i nærheden, spisesteder m.m. 

Se det digitale kort her (Google Maps)

Oplev også...

Udsigtspunkter

Foto: Jonas Høgholdt

Lystfiskeri

Foto: VisitHorsens

Strande og badesøer

Foto: Lars Juul