VisitHorsens
To mænd betjener motor i maskinhallen hos Danmarks Industrimuseum i Horsens

Horsens har museer for alle

Er du nysgerrig på vores fælles historie, og hvad der har gjort, at verden ser ud, som den gør i dag? Så er Horsens stedet for dig. Her kan du fordybe dig i flere spændende museer på højt niveau.

Fantastiske museer fortæller historien om Horsens

At besøge museer er en skøn måde at opdage en ny by på, og i Horsens er der museer om næsten alt mellem himmel og jord. Om snævre interessefelter og brede, historiske penselstrøg.

Dyk fx ned i samtidshistorien, og bliv klogere på industrialiseringen, udforsk middelalderen, eller lær hvordan det var at bo i landsbyerne, da oldefar var barn. Vi har samlet de bedste museer med udstillinger, du ikke må gå glip af.

Få halv pris på entrébilletten

I sommeren 2021 og frem til efterårsferien 2021 er der halv pris på alle museumsbilletter i Horsens (gælder FængselsmuseetIndustrimuseetMuseum Horsens og Horsens Kunstmuseum).

Besøg Europas største Fængselsmuseum

Tag på en enestående tidsrejse, og kom med bag tremmerne til en ellers lukket verden i Fængselsmuseet.

Museet er Europas største og har flere gange vundet priser for dets banebrydende udstillinger, der giver dig mulighed for at komme med bag tremmer i det gamle Horsens Statsfængsel og møde tidligere indsatte som skygger på væggene eller følge en ansat igennem museet via interaktive ID-kort.

I Fængselsmuseet kan du opleve den berømte flugtkonge Carl Lorentzens imponerende flugttunnel. Se den imponerende historie om, hvordan han gravede sig ud i friheden.

Spændende fortællinger fra en nær fortid

Besøg Industrimuseet, og bliv klogere på industri- og velfærdssamfundets udvikling og levevis. Få det vildeste nostalgitrip, når du ser, hvordan de sidste tre generationer har levet, og få indblik i, hvordan samfundet har udviklet sig til det, som vi kender i dag. Dette se-med-fingrene-museum er en god måde at forklare børn, hvordan mor, far og bedsteforældre levede, da de var unge.

Udstilling hos Horsens Kunstmuseum

For den kunstinteresserede er Horsens Kunstmuseum et must. Her kan du opleve et imponerende og varieret udvalg af moderne dansk kunst. Du kan blandt andet se Danmarks største samling af Michael Kvium-værker.

Den Horsensfødte billedkunstner har fået sin helt egen sal dedikeret til kunstværker inden for tegning, maleri, grafik og skulptur, som absolut er et besøg værd. Michael Kvium sætter altid nye standarder for kunsten og udfordrer dig til at sætte spørgsmålstegn ved den verden, du oplever.

Museer ved Horsens

Liste
Kort

Fængselsmuseet

Få et unikt og fascinerende indblik i livet som fange på Europas største fængselsmuseum. Oplev Lorentzens flugttunnel og den nye udstilling Underverdenen i den mørke fangekælder, der har været brugt til disciplinering og afstraffelse.

Horsens ligger i en region rig på kultur og museer. Nær Horsens er der flere andre spændende museer på højt niveau. Se vores side med attraktioner i nærheden af Horsens for flere museer.

Fire museer til en god pris

Hvis dit ophold i Horsens skal stå i historiens og museernes tegn, kan du med fordel købe et museumskort, der giver adgang til byens fire største museer med en god rabat. Med museumskortet i hånden får du adgang til FÆNGSLET, Danmarks Industrimuseum, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum til bare 200 kr.

Ovenikøbet får du også en kop kaffe eller te ved to af museernes cafeer. Og du behøver ikke at købe et til børnene – de kommer nemlig gratis ind på alle byens museer.

Pige kigger på skygger i Lorentzens tunnel på fængselsmuseet i Horsens

Få billig adgang til fire lokale museer