VisitHorsens
Børn bader i vandet ved Ring Sø

Strande og badesøer

Sol, sommer og badevejr. Er der noget bedre? Danmark er ikke kendt for at være gavmild med strandvejret året rundt, men er vejrguderne med os, så er det noget ganske særligt at trække ud til kysten og pjaske i bølgen blå. 

Her er de bedste steder at bade

Den smukke Horsens Fjord egner sig godt til en dukkert med dens rolige vand og skønne bynære strande. Her kan hele familien let søge mod havet, når solen bager over byen.

Mor og søn går på badebroen ved Langelinie i Horsens
Badegæster ved Husodde Strand i Horsens

Der er masser at lave ved bystranden Langelinie

Så snart vejret er godt, søger horsensianerne ned mod Langelinie, der ligger i gåafstand fra centrum. Nær lystbådehavnen ligger denne strand for enden af et større græsareal, der i sommerhalvåret er fyldt med aktiviteter og liv. Ved stranden er en nyanlagt badebro, og der er indkøbsmuligheder i det nærliggende Restaurant Pynten, der også har ishus.

I løbet af sommerhalvåret er der masser af begivenheder og events på Langelinie. Hold dig opdateret i vores kalender.

Savner du et fredeligt alternativ til Langelinie? Få hundrede meter fra Langelinie ligger Strandparken, der minder meget om Langelinie, men er mindre besøgt.

Strand, is og minigolf ved Hudodde Strand

I bydelen Stensballe ligger Husodde Strand – en velbesøgt Blå Flag-strand med gode faciliteter. Lige ved stranden ligger campingpladsen Horsens City Camping med en kiosk, hvor det er muligt at købe forfriskninger. Her finder du også en middelalderinspireret minigolfbane, der fungerer som et underholdende afbræk på familieudflugten til stranden. 

Blå Flag er en international miljømærkningsordning, der er din garanti for kvalitet. På Blå Flag strande får du høj badevandskvalitet, og der gøres generelt en stor indsats for miljø, service og faciliteter. 

Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden og hunde skal være i snor i perioden 1. april - 30. september. Så længe hunden ikke forårsager utryghed er det tilladt at slippe hunden løs resten af året. 

Nyd Endelaves fredelige strande

Tag færgen til de vilde kaniners ø Endelave, hvor der er mange lækre strande rundt om øen. Strandene er ikke så befolkede, og det er let at finde en stille oase i solen med mulighed for at bade i fred. Endelave er en vildt hyggelig ø med mange oplevelser, så det kan anbefales at tage en overnatning undervejs og få den fulde oplevelse.

Far og datter står på strandet området Øvre på Endelave

Endelaves strande

Besøg også en af områdets badesøer

Vi anbefaler også en dukkert i det mere rolige vand i en af vores skønne badesøer, hvor du kommer endnu tættere på den grønne natur. Perfekt til vandhunde, madpakkespisere, legeonkler, de helt små børn og dem, der synes, det blæser lidt for meget ude ved kysten.

Ring Sø ved Brædstrup har en fin badebro og en lille hyggelig strand. Vi anbefaler et besøg til søen, og måske en vandretur på stien rundt om søen til de vandrerlystne.

Og nær Vestbirk og Den Genfundne Bro ligger Naldal Sø i naturskønne omgivelser. Søen har en udmærket badevandskvalitet og er velegnet som badesø.

Vest for badearealet ligger Elite Camp Vestbirk, hvor du kan købe en is eller et gæstepas til pladsens swimmingpool og vandrutsjebane.