Strande og badesøer

Foto: Lars Juul

Sol, sommer og badevejr. Er der noget bedre? Danmark er ikke kendt for at være gavmild med strandvejret året rundt, men er vejrguderne med os, så er det noget ganske særligt at trække ud til kysten og pjaske i bølgen blå. 

Her er de bedste steder at bade

Den smukke Horsens Fjord egner sig godt til en dukkert med dens rolige vand og skønne bynære strande. Her kan hele familien let søge mod havet, når solen bager over byen.

Der er masser at lave ved bystranden Langelinie

Så snart vejret er godt, søger horsensianerne ned mod Langelinie, der ligger i gåafstand fra centrum. Nær lystbådehavnen ligger denne strand for enden af et større græsareal, der i sommerhalvåret er fyldt med aktiviteter og liv. Ved stranden er en nyanlagt badebro, og der er indkøbsmuligheder i det nærliggende Restaurant Pynten, der også har ishus.

I løbet af sommerhalvåret er der masser af begivenheder og events på Langelinie. Hold dig opdateret i vores kalender.

Savner du et fredeligt alternativ til Langelinie? Få hundrede meter fra Langelinie ligger Strandparken, der minder meget om Langelinie, men er mindre besøgt.

Strand, is og minigolf ved Hudodde Strand

I bydelen Stensballe ligger Husodde Strand – en velbesøgt Blå Flag-strand med gode faciliteter. Lige ved stranden ligger campingpladsen Horsens City Camping med en kiosk, hvor det er muligt at købe forfriskninger. Her finder du også en middelalderinspireret minigolfbane, der fungerer som et underholdende afbræk på familieudflugten til stranden. 

Husodde Strand

Ikke langt fra Horsens' bymidte ligger en badestrand, du simpelthen må opleve. For med udsigt til smukke Horsens Fjord, det reneste rolige badevand og et væld af faciliteter og aktiviteter lige i nærheden er der lagt op til drønhyggelige gåture langs strandbredden eller forfriskende svømme...

Minigolf og is hos Horsens City Camping

Kan du godt lide lidt venskabelig konkurrence med familien eller vennerne, så er minigolf på Husodde Strand Camping lige sagen.  Minigolfbanen har hele 12 huller, hvor I kan dyste mod hinanden og se, hvem der klarer udfordringerne bedst. Er du skarp til bakker, tunneller m.m. eller er d...

Nyd Endelaves fredelige strande

Tag færgen til de vilde kaniners ø Endelave, hvor der er mange lækre strande rundt om øen. Strandene er ikke så befolkede, og det er let at finde en stille oase i solen med mulighed for at bade i fred. Endelave er en vildt hyggelig ø med mange oplevelser, så det kan anbefales at tage en overnatning undervejs og få den fulde oplevelse.

Endelaves strande

Foto: Lene Kamilla Hansen

Læs mere om Endelave

Foto: VisitHorsens

Besøg også en af områdets badesøer

Vi anbefaler også en dukkert i det mere rolige vand i en af vores skønne badesøer, hvor du kommer endnu tættere på den grønne natur. Perfekt til vandhunde, madpakkespisere, legeonkler, de helt små børn og dem, der synes, det blæser lidt for meget ude ved kysten.

Ring Sø ved Brædstrup har en fin badebro og en lille hyggelig strand. Vi anbefaler et besøg til søen, og måske en vandretur på stien rundt om søen til de vandrerlystne.

Og nær Vestbirk og Den Genfundne Bro ligger Naldal Sø i naturskønne omgivelser. Søen har en udmærket badevandskvalitet og er velegnet som badesø.

Vest for badearealet ligger Elite Camp Vestbirk, hvor du kan købe en is eller et gæstepas til pladsens swimmingpool og vandrutsjebane. 

Er vejret mere til indendørs badning?

Aqua Forum

Horsens’ badeland indbyder til timevis af leg, velvære, motion og svømning for alle. Med de mange bassiner og forskellige aktiviteter er Aqua Forum det perfekte valg for enhver vandhund.

Det skal du lave på en regnvejrsdag i Horsens

Vågner du til en trommehvirvel af regn på taget? Fortvivl ej. Vi har samlet topskønne aktiviteter i Horsens, der er ligeglade med, at det siler ned. Hvad med at lave noget, hvor vejret ikke betyder noget?

Find strande og badesøer på vores digitale kort (Google Maps)

Foto: VisitHorsens