VisitHorsens
Kunstneren Phuc van Dang maler på en båd i Horsens

Her kan du se kunst og street art i Horsens

Er du på udkig efter ny inspiration og spændende sanseindtryk, har Horsens et bredt udvalg af kunst. Her er kunstfærdige skulpturer i bybilledet, farverige streetart-værker, mure, gavle og siloer samt spændende kunstsamlinger på kunstmuseet og områdets gallerier.

Kunst på museum

Mærk, hvad kunsten gør ved dig – lad dig overraske, imponere, provokere og fascinere. Størst og mest kendt på den horsensianske kunsthimmel er Horsens Kunstmuseum, som imponerer og inspirerer med et varieret udvalg af moderne dansk kunst.

Her finder du blandt andet værker af Ib Braase, Bjørn Nørgaard og bysbarnet Michael Kvium, der har fået sin helt egen sal på museet. Horsens Kunstmuseum holder løbende arrangementer, hvor både børn og voksne kan udforske og høre mere om aktuelle udstillinger.

Oplev også street art og værker i bybilledet

Er du er vild med kunst, men vil du gerne ud og nyde vejret, eller foretrækker du bare det lidt mindre etablerede?

Så er street art måske noget for dig. Her kan en gåtur igennem gaderne i Horsens pludselig blive til en kunstrejse med spændende og uventede indtryk. Her kan du opleve skulpturer skabt af Christian Lemmerz, Bjørn Nørgaard og Horsens’ egen Michael Kvium.

Derudover er Horsens beriget med 30+ kunstværker af verdens førende street art-kunstnere, der er spredt ud over hele midtbyen. Du kan blandt andet finde værker af:

  • SWET71
  • Millo
  • Mr. Woodland
  • Jacoba
  • Phuc Van Dang
  • Bogdan Scutaru 
  • Daniel van der Noon
  • Pøbel
  • Peter Birk

Gadekunst er ikke nødvendigvis ensbetydende med store, farverige gademalerier. Det kan også være plakater, graffiti og klistermærker i bybilledet og på offentlige steder, hvor du mindst venter det. 

Gå på opdagelse og mærk, hvad kunsten gør ved dig – lad dig overraske, imponere, provokere og fascinere.

Er du nysgerrig, så kom til Horsens og se, hvad byen omkring dig har at byde på. På Horsens Kunstmuseum kan du hente en gratis bog, hvor du kan læse om skulpturer og street art i Horsens. Nedenfor kan du se et udpluk af det, du kan opleve.

Guiden til skulpturer og street art i Horsens kan også hentes digitalt.

Du kan også se et street art kort over Horsens her

Chifumi, Mælketorvet/Smedegade
Chifumi, Mælketorvet/Smedegade
Andrea Wan, Åboulevarden
Andrea Wan, Åboulevarden
Pøbel, Horsens Havn
Pøbel, Horsens Havn
Michael Kvium, Fussingsvej
Michael Kvium, Fussingsvej
Jacoba-Fugholm

Jacoba, Fugholm