Rundt om Horsens Fjord

Foto: Dennis Plougmann

Rundt om Horsens Fjord tør vi godt love, at du finder oplevelser, der vil falde i de flestes smag. Horsens Fjord er nemlig sejlerliv, cykelferie, natur, frisk luft og meget, meget mere. Faktisk er det sværeste at vælge. Hele turen rundt er ca. 52 km.

Guide til fede oplevelser rundt om fjorden

Blødt sand, sol og saltvand og en stribe af spændende fristelser inde i byen.

Horsens Centrum ligger lige ned til fjorden, kun få hundrede meter fra en skøn marina. 

I sommerhalvåret kan du endda krydse fjorden med den lille cykelfærge.

Her får du vores bud på oplevelser rundt om Horsens Fjord, som du ikke må gå glip af.

Se videoen: Hyyyyggelig vandretur rundt om fjorden

Foto: Dennis Plougmann

VisitHorsens anbefaler

Rundt om Horsens Fjord på cykel

Horsens Fjord er en af Danmarks smukkeste fjorde, omgivet af storslået og varieret natur. På en tur rundt om fjorden kan man opleve skov, strand, mark, landsbyer, øer og selvfølgelig Horsens by med alle dens muligheder og aktiviteter. Cykelruten rundt om Horsens Fjord er 52 kilometer lang,...

Rundt om Horsens Fjord i kajak

Horsens Fjord er en af Danmarks smukkeste med helt ideelle forhold for havkajaksejlads. Her kan du opleve varieret natur med skov, mark og øer, samt byens liv ved havnen i Horsens. I fjorden kan du opleve marsvin og sæler, mens der også er gode forhold for fiskeri. Du kan også opleve det m...

Naturoplevelser

Vær aktiv i Horsens Fjords smukke natur, eller tag på ø-hop til en af det østjyske øhavs smukke perler.

Liste
Kort

Surfing og kajak

Horsens Fjord er et skønt område til vandsport som kajak og surfing. Især ved øen Alrø er forholdene specielt gode til kite- og windsurfing.

Der er flere overnatningsmuligheder med shelters og campingpladser lige ved fjorden.
 

Planetstien

Tag en gåtur gennem solsystemet på Planetstien. Fra Høegh Guldbergs Gade i Horsens til Fiskerhuset nær Boller Slot har Horsens Astronomiske Forening anlagt en 3 km lang sti, der illustrerer solsystemet skaleret i målestoksforholdet 1:1498 millioner. Fra stien er der en fantastisk udsigt ud over Horsens Fjord.

Planetstien

Foto: Karin Mehl Pedersen

Aktiviteter nær fjorden

Liste
Kort

Kystfiskeri

Flere steder i Horsens Fjord kan du fiske efter havørred og regnbueørred og i sommerhalvåret også hornfisk og multer. I Horsens Havn kan du derudover fange blandt andet sild og fladfisk.

Særligt på nordsiden og i den inderste del af fjorden er vandet så lavt, at waders er en nødvendighed. Træd med forsigtighed, da bund- og strømforhold flere steder kan være farlige.

Husk desuden at tage hensyn til de gældende fredningszoner (se kortet).

Er du mellem 18 og 65 år, skal du have et gyldigt statsligt fisketegn, som du kan købe på fisketegn.dk, hos Horsens City Camping eller hos Effektlageret, der også har et stort udvalg af fiskegrej.

Kystfiskeri

Foto: Lars Østergaard Jensen

Flere oplevelser og ruter ved fjorden på VisitHorsens' digitale kort (Google Maps)

Foto: VisitHorsens