Kanosejlads på Gudenåen

Oplevelser på det smukkeste stykke af Gudenåen

Foto: Søren E Alwan

I Tinnet Krat syd for Horsens pibler en lille kilde op af jorden. Dette er starten på Danmarks længste vandløb – Gudenåen. Langt det smukkeste stykke løber i den vestlige del af Horsens fra Åstedbro i syd forbi Voervadsbro til Klostermølle og Mossø i nord.

Det skal du opleve

Gudenåen er Danmarks længste vandløb på over 150 km, og den har et niveaufald på 70 meter fra udspring til udløb. Uanset om du vil vandre i området omkring Gudenåen, fiske eller sejle i kano, er der lagt op til en fantastisk tur i det fri.

Floden starter ved Gudenåens kilder i Tørring og løber hele vejen til Randers Fjord. I området omkring floden kan du også bestige bjerge med skønne udsigter og tage på ridetur.

Lad dig her på siden inspirere til fantastiske oplevelser langs Gudenåen.

Teaser: Glæd dig til Villum & Schmidt på Gudenåen her på siden!

Foto: VisitHorsens

VisitHorsens anbefaler

Liste
Kort

Sejlads er tilladt 16. juni til 31. december

Det er kun tilladt at sejle på strækningen fra Tørring til Klostermølle/Mossø i perioden fra 16. juni til 31. december. Du må sejle i privat kano eller kajak med gyldigt adgangstegn. Registrering kan foretages via dette link. Hvis du lejer kano eller kajak, så behøver du ikke at tænke på registrering. Det har udlejeren styr på.

Få overblik over Gudenåen

Gudenå-området er rigt på muligheder og oplevelser. Oplevgudenaa.dk er et digitalt værktøj, hvor du kan få overblik over alt fra ruter til udlejnings- og isætningssteder, spisesteder, overnatningssteder, indkøbsmuligheder og seværdigheder langs med floden. Med OplevGudenå-kortet på din smartphone har du altid overblik over mulighederne lige netop der, hvor du er.

Digitalt kort til oplevelser langs Gudenåen

Foto: Gert Skærlund

Download kort og brochurer

Foto: VisitHorsens
Vidste du, at Gudenåen også er kendt som Danmarks eneste flod på grund af det særlige dyreliv, der findes her? Floden har nemlig hele 30 forskellige fiskearter.

Afstande på Gudenåen

Vidste du, at en dagsrejse i kano er ca. 15-20 km?

Tørring – Åstedbro: 15 km
Åstedbro – Brestenbro: 6 km
Brestenbro – Vestbirk Vandkraftstation: 7 km
Vestbirk Vandkraftstation – Voervadsbro: 7 km
Voervadsbro – Klostermølle/Mossø: 6 km
Klostermølle – Ry: 10 km

Guides til andre oplevelser i området

Rundt om Horsens Fjord

Rundt om Horsens Fjord tør vi godt love, at du finder oplevelser, der vil falde i de flestes smag. Horsens Fjord er nemlig sejlerliv, cykelferie, natu...

Oplevelser ved Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro står i et naturskønt område nordvest for Horsens og bliver hvert år besøgt af flere end 100.000 fra både ind- og udland. Det skønne ...

Det fabelagtige Bakkelandet

Velkommen til noget af Danmarks smukkeste natur, hvor høje bakker og dybe skove former landskabet. Her er tid til nærvær med familien og tid til event...

Det skal du lave på en regnvejrsdag i Horsens

Vågner du til en trommehvirvel af regn på taget? Fortvivl ej. Vi har samlet topskønne aktiviteter i Horsens, der er ligeglade med, at det siler ned. H...