VisitHorsens

På ferie med hund i Horsens

Alle os hundeejere kender besværet med at få hunden passet, når vi skal på ferie. Men hvorfor ikke tage hunden med? Det er nu skønnest, når hele familien kan nyde ferien sammen – også det firbenede familiemedlem. I Horsens er der gode muligheder for at holde ferie med hund.

Gode forhold for menneskets bedste ven

Der er ingen grund til at være begrænset, blot fordi menneskets bedste ven skal med på ferien. I Horsens inviterer flere overnatningssteder hunde med indenfor. Alt fra hoteller og vandrerhjem til campingpladser og bed & breakfasts tillader hund på værelset.

Sørg altid for at kontakte stedet inden bestilling, så du kan få det helt rigtige værelse, hvor din hund kan boltre sig – fri for de mest fristende bidemagneter. Ofte bliver der opkrævet gebyrer for rengøring efter hund eller depositum som sikkerhed, hvis hunden går hen og ødelægger noget.

Spisning med hund

Det er ikke altid let at tage ud at spise, når man skal have hunden med. Det er langtfra alle spisesteder, hvor det er tilladt at have hunden liggende mellem benene, mens man nyder et måltid mad.

Nogle inviterer dog glædeligt hunden indenfor og tilbyder måske et tyggeben og en skål vand, mens den pænt må vente på, at familien spiser færdig.

Mange spisesteder omkring Horsens har udendørs servering, hvor man typisk ikke er så striks med adgang for familier med hunde. Så på dage, hvor vejret viser sig fra sin gode side, er det muligt at sætte sig i solen og lade sig forkæle med gourmetoplevelser.

Nogle gange er det bare nemmere med take away, når hunden står utålmodigt og bliver inspireret af alle duftene. Heldigvis er der også et godt udvalg af mad, du kan samle op og tage med tilbage på hotellet.

Anretning på træfad hos Restaurant Griffenfelds på Stensballegaard Golfklub i Horsens

Mad og drikke

Tag hunden med på stranden

På en varm sommerdag er der ikke noget bedre end at lade Fido køle ned i bølgen blå. Langt de fleste steder er der ingen restriktioner, hvor I må opholde jer, når I medbringer hund. Undtagelsen er dog Blå Flag-strande.

Her gælder særlige regler, så stranden kan opnå status som Blå Flag.

På Blå Flag-strande er det ikke tilladt at opholde sig med hund. Det er tilladt at lade hunden passere gennem et Blå Flag-område, men ikke i vandet. Restriktionerne gælder dog kun for et begrænset område.

I Horsens er Husodde Strand et Blå Flag-område. Her er det ikke tilladt at opholde sig med hund, men længere væk er der ingen restriktioner. Personalet ved Horsens City Camping kan fortælle dig, hvor det er tilladt at opholde sig med hunden.

Badegæster ved Husodde Strand i Horsens

Strande og badesøer ved Horsens

Forslag til naturoplevelser med hund

Når man er på ferie med hund, er det rart at komme ud i naturen, hvor hunden rigtig kan slå sig løs.

I Horsens er der aldrig langt til naturoplevelser, og her er rig mulighed for store oplevelser, der tiltaler både mennesker og menneskers bedste ven. Nedenfor kan du få inspiration til hundevenlige oplevelser under åben himmel.

Inspiration til andre oplevelser

Pige hopper på trampolin på gågaden i Horsens
Ikon: For børn

For børn

Luftfoto af Hjarnø og Horsens Fjord på en solskinsdag
Ikon: Øhop

Øhop

Skyer spejles i vandet på Endelave
Ikon: Endelave

Endelave

Træskilt viser vej
Ikon: Guides

Guides