VisitHorsens
Familie spiller minigolf hos Horsens City Camping

Budgetvenlig ferie i Horsens

Hvordan undgår du, at ferien bliver dyrere, end du regner med? De fleste har nok prøvet at stå i en situation, hvor udgifterne stikker af. Men du kan sagtens spare penge på ferien uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten. Vi guider til billige oplevelser i Horsens.

Tag på museum og udvid din horisont

Horsens har et flot og varieret udbud af museer på højt niveau. 

Måske tænker du, at det vil være for dyrt at besøge dem alle, men faktisk har museerne i Horsens lavet en løsning, der løser den udfordring. Byens fire store museer er nemlig gået sammen om et museumskort, der giver adgang til både Fængselsmuseet, Danmarks Industrimuseum, Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum til en fordelagtig pris. På den måde får du mange timers underholdning, læring og fordybelse for færre penge.

Pige kigger på skygger i Lorentzens tunnel på fængselsmuseet i Horsens

Museumskort

Udstilling hos Horsens Kunstmuseum

Horsens' museer

Fordyb dig i den vilde natur

I Horsens er der aldrig langt til oplevelser i skøn natur, og naturen er heldigvis gratis at færdes i. Men i nogle tilfælde er det nødvendigt at lægge små beløb for at få store oplevelser.

Øen Endelave byder på et rigt dyre- og planteliv med blandt andet vilde kaniner og en stor sælkoloni. Endelave er et godt udgangspunkt for en hyggelig dag på en idyllisk dansk ø. Medmindre du har tænkt dig at bygge din egen tømmerflåde, må du købe en færgebillet for at besøge øen. Heldigvis er turen gennem Horsens Fjord og Kattegat en oplevelse i sig selv, og prisen for en billet er overkommelig. Besøger du øen uden for højsæsonen, kan du tilmed få færgeovergangen til halv pris.

I kano eller kajak på Gudenåen

Færgen er langtfra den eneste måde at opleve Horsens fra vandsiden. Området har adskillige ferskvandssøer og åer i skønne omgivelser, så prøv at leje en kano for at opleve Horsens-egnen på en unik måde.

Lej et fartøj til sejlads på Bygholm Sø hos Bygholm Sø Camping, så du kan udforske det populære bynære udflugtsmål fra en anden vinkel.

Er du mere interesseret i at sejle på Gudenåen, kan det anbefales at leje en kano hos enten Elite Camp Vestbirk eller hos Gudenåcamping Brædstrup. Begiv dig op ad det det smukkeste stykke af Gudenåen ved Voervadsbro, og læg eventuelt til ved Klostermølle Kanolejrplads.

Vil du i stedet mærke den friske havluft i Horsens Fjord på kinderne, kan du leje en havkajak hos Horsens City Camping og begive dig ud på en af landets flotteste fjorde.

Sjov, spil og leg for hele familien

Leder du efter børnevenlig underholdning? Der er ikke noget bedre end at se glæden i børnenes øjne, når de får lov til at give den gas med sjove forlystelser og spil - og glæden bliver endnu større, når far og mor leger med. Horsens har et godt udbud af attraktioner, der nok skal holde familiens mindste beskæftiget i timevis. 

Når du alligevel er ved Horsens City Camping, kan du tage et spil minigolf med familien på den flotte minigolfbane.

Er du i humør til at tage kegler og jagte strikes? Hos Hotel Pejsegården kan du gribe bowlingkuglen og dyste om æren med familie eller venner. Her kan I også tage et spil billard, mens børnene dyrker arkadespil eller nyde et velsmagende og budgetvenligt måltid hos Bistro Dillen.

Der er ikke noget bedre end at se glæden i børnenes øjne, når de får lov til at give den gas med sjove forlystelser og spil - og glæden bliver endnu større, når far og mor leger med.

Har du mere lyst til en tur i badeland? Hos Aqua Forum kan du prøve kræfter med udspringsvipper, vandrutsjebaner og flere forskellige bassiner. Du kan også hoppe i spabadet eller få varmen i saunaen.

Dreng svømmer i Aqua Forum i Horsens

Inspiration til oplevelser for børn

Frokosten behøver ikke koste en formue

Når du med museumskortet i hånden tager en tur til Danmarks Industrimuseum, bør du huske at kigge forbi Café Gaslight, hvor du ved at vise kortet kan få en gratis kop te eller kaffe. Hos den historisk inspirerede café er det også let at bestille et solidt måltid til billige penge. Prøv eksempelvis dagens lune ret.

I hjertet af Horsens ligger byens shoppingcenter, bytorvHorsens, hvor du finder flere spisesteder.

Anretning med laks hos Restaurant Vrads Station
Ikon: Restauranter

Restauranter

Burger med pommes frites hos Café Gran i Horsens
Ikon: Cafeer og kaffesteder

Caféer

Anretning hos Korning Kro
Ikon: Dansk mad

Dansk mad

Calzone hos Restaurant Mammas i Horsens
Ikon: Takeaway

Takeaway

Overnat på et af byens vandrerhjem

Søger du et unikt overnatningssted til overkommelige priser? Så er SleepIn FÆNGSLET en mulighed. På det gamle Horsens Statsfængsel kan du overnatte på autentisk vis i en af de gamle fængselsceller.

Placeret i den gamle sygeafdeling på Horsens største turistattraktion kan du have en uforglemmelig og uforlignelig base for ferien i Horsens.

Ned til det naturskønne Nørrestrand ligger Danhostel Horsens. Byens vandrerhjem har fine faciliteter og ligger godt placeret – tæt på flere af byens store attraktioner. Hos Danhostel Horsens kan du i øvrigt overnatte til byens billigste pris.

I Horsens er der desuden mange campingpladser og bed & breakfasts, der tilbyder billig overnatning.

Bar i spilrum hos Danhostel Horsens

Find dit overnatningssted her