VisitHorsens
Børn i gammelt tøj spiller ved Glud Museum

Spænding og sjov på museum

Leder du efter lærerige og kulturelle oplevelser, hvor alle kan være med? Så har Horsens masser at byde på.

På Danmarks Industrimuseum kan du både se, prøve og røre ved fortiden. Oplev “de gamle dage” på nært hold og se, hvordan livet så ud for dine forældre, bedste- eller oldeforældre.

FÆNGSLET, det gamle Horsens Statsfængsel, ligger stadig på en bakketop i den nordlige del af byen og er dag indrettet som museum og kulturhus. Gå i en fanges fodspor, og hør de tidligere indsatte og ansattes historier.

Plads til udendørsleg

Vil du hellere ud i naturen, er det værd at lægge vejen forbi Børnebondegården, hvor du kan se og snakke med marsvin, høns, gæs, ænder, geder, får, heste og køer. Her er masser af plads til leg på hoppekøer, i legehuset, til at ræse rundt på legetraktorer, og du kan se en ko blive malket.

Glud Museum er et frilandsmuseum, hvor det er muligt at opleve livet i landsbyerne de seneste 350 år. Her er mange fine børneaktiviteter.

Vi anbefaler også at tage på opdagelse i legetøjsudstillingen på Horsens Museum, og for mor og far er Horsens Kunstmuseum i en smuk park et lille stykke derfra værd at besøge for dets omfattende samling værker af bysbarnet Michael Kvium.

Hov – og fik vi nævnt, at hele familien kan købe en vaskeægte dinosaurtand med hjem fra Fossile smykker, hvor en privat samler har indrettet sit hjem som museum med nogle af verdens ældste fossiler?

Liste
Kort