VisitHorsens
Luftfoto af Alrø på en solskinsdag

Farverig og frodig natur på Alrø

Øen Alrø ved Odder har smuk natur, fantastiske tarteletter og spisesteder og et hav af vandaktiviteter for lystfiskere og kitesurfere. Det er ren idyl.

Har du prøvet de berømte tarteletter?

Øen Alrø byder på et hav af vandaktiviteter for lystfiskere og kitesurfere, en uspoleret natur, historier fra stenalderen, hyggelige gårdbutikker og ikke mindst nogle af landets mest eftertragtede tarteletter.

Sådan kommer du til Alrø

Fra søsiden kan du i sommerhalvåret på cykel sejle med Cykelfærgen mellem Alrø-Snaptun over Horsens Fjord – med øhop via Hjarnø. Året rundt kan du komme til øen i bil via en dæmning.

Dæmningen til øen Alrø i Horsens Fjord

Smuk udsigt fra øens højeste punkt

Den helt særlige ø-stemning er især det, der gør Alrø speciel. På øens højeste punkt ligger en af Herredets mindste kirker Alrø Kirke 14 meter over havets overflade. Landskabet er fladt og åbent, så der er en flot udsigt fra kirken over de dyrkede marker, kysterne og Horsens Fjord.

Kirkeklokken ved Alrø Kirke med udsigt over Horsens Fjord

Alrø Kirke

Kirken er særpræget, idet den fremstår som en romansk kirke, selvom den er bygget sent i middelalderen omkring år 1400. En gammel tradition bliver stadig holdt i hævd, da klokkerne ringer i en hel time ved en begravelse.

Spis i en tidligere grisestald

Alrø er 7 km lang og 5 km bred og har været beboet siden stenalderen. En del af øen er natur og under plov, men du møder også små gårdbutikker og dejlige spisesteder på din vej.

Spisning hos Restaurant Møllegården på Alrø

Møllegården

Den kendte forfatter Morten Korch fik inspiration til sine fortællinger, da han i perioder boede og arbejdede på øen. Gårde som Bakkegården og Møllegården kan genfindes i hans forfatterskab.

Derfor fik Alrø sit navn

Tag på øhop til de omkringliggende øer, og få hele historien med. Sagnet fortæller, at øen Alrø fik sit navn i vikingetiden, hvor vikingehøvdingen Hjarne holdt til på Hjarnø. Han ægtede pigen Alrune og forærede hende Alrø (Alrunes ø). Deres søn Lave fik øen Endelave.