Møllegården
På Møllegården er der indrettet spisested i den gamle grisestald med grisebåse, trug og foderbaner. Her får du dansk mad med et moderne touch, og der er af og til forskellige events og koncerter.
Øen Alrø byder på et hav af vandaktiviteter for lystfiskere og kitesurfere, en uspoleret natur, historier fra stenalderen, hyggelige gårdbutikker og ikke mindst nogle af landets mest eftertragtede tarteletter.
Fra søsiden kan du i sommerhalvåret på cykel sejle med Cykelfærgen mellem Alrø-Snaptun over Horsens Fjord – med øhop via Hjarnø. Året rundt kan du komme til øen i bil via en dæmning.
Den helt særlige ø-stemning er især det, der gør Alrø speciel. På øens højeste punkt ligger en af Herredets mindste kirker Alrø Kirke 14 meter over havets overflade. Landskabet er fladt og åbent, så der er en flot udsigt fra kirken over de dyrkede marker, kysterne og Horsens Fjord.
Kirken er særpræget, idet den fremstår som en romansk kirke, selvom den er bygget sent i middelalderen omkring år 1400. En gammel tradition bliver stadig holdt i hævd, da klokkerne ringer i en hel time ved en begravelse.
Alrø er 7 km lang og 5 km bred og har været beboet siden stenalderen. En del af øen er natur og under plov, men du møder også små gårdbutikker og dejlige spisesteder på din vej.
Tag på øhop til de omkringliggende øer, og få hele historien med. Sagnet fortæller, at øen Alrø fik sit navn i vikingetiden, hvor vikingehøvdingen Hjarne holdt til på Hjarnø. Han ægtede pigen Alrune og forærede hende Alrø (Alrunes ø). Deres søn Lave fik øen Endelave.