Den Genfundne Bro

Oplev smuk ingeniørkunst fra 1899 ved Den Genfundne Bro

I Horsens Kommune ligger en unik turistattraktion for hele familien i form af Den Genfundne Bro, der lå i hi inde i en dæmning i 85 år. I 2014 blev broen gravet fri og restaureret til fordums storhed, og i dag er broen et storslået syn og en endnu bedre oplevelse at gå hen over.

Med gode parkeringsmuligheder i nærheden af broen, der går hen over den brusende Gudenå, er Den Genfundne Bro en oplagt destination med en madkurv, der kan spises ved de opstillede borde og bænke ved broen.

Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter den blev restaureret efter alle kunstens regler i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget, og i dag har den fået rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten hen over Gudenåen.

Hør de spændende historier om Den Genfundne Bro og området omkring

Den Genfundne Bro blev bygget som en del af jernbanen mellem Horsens og Bryrup, og turen blev kaldt ’Danmarks smukkeste jernbane’. Den flotte natur gjorde jernbanen til noget af et tilløbsstykke sammen med restaurationen på Vrads Station, som stadig er åben i dag.

Det er muligt at høre endnu mere om historien bag Den Genfundne Bro ved at tage på en af de gratis guidede ture, der er på cirka 4 kilometer. Der er ingen tilmelding, så det er bare at møde op, når turen starter.

Vil du med på en gratis guidet tur, møder du op på parkeringspladsen på Vestbirkvej 2A, 8740 Brædstrup. Her samler turleder Jesper Sandgaard sammen og leder turen.

Se hvornår der er planlagt en tur, som kun handler om Den Genfundne Bro og hvornår der er tur, der handler om både Den Genfundne Bro og Vestbirk Vandværk.

Det er også muligt for større grupper at arrangere guidede ture til Den Genfundne Bro. Her henvises til Jesper Sandgaard på mail jesa@horsens.dk eller telefon til turistkontoret i Brædstrup på enten 40267510 eller 40598643.

Sådan finder du Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro ligger på Naturstien Horsens-Silkeborg ikke langt fra Gammelstrup Station. I anledningen af udgravningen af broen blev der anlagt en P-plads, og du kan finde den P-plads ved Den Genfundne Bro her – fra parkeringspladsen er der kun 300 meter til selve broen.

Er du på kanotur på Gudenåen er Den Genfundne Bro et oplagt sted at holde et hvil og nyde den storslåede natur i området. Der er et naturligt optag af kanoen ved Vestbirk Vandkraftværk, og herfra er der ikke langt til Den Genfundne Bro.

Tag kontakt til naturvejleder Jesper Sandgaard på mail jesa@horsens.dk eller ring til turistkontoret i Brædstrup på enten 40267510 eller 40598643 for at høre mere om de guidede ture eller booke jeres tur på Den Genfundne Bro.

Del denne side

Opdateret af:

VisitHorsens info@visithorsens.dk
 

Kontakt

Adresse

Vestbirkvej 2A
8740 Brædstrup

Fakta

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.6898555755615
Latitude : 55.972597475256